13 Şubat 2022

El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler Pierre Corneille Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 6,5 TL
Yazarı: Pierre Corneille
Çevirmen: Burcu Bilgiç

El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Pierre Corneille olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 96 sayfalık El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler Yazarı Kimdir ?

El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler yazarı Pierre Corneille 'dır. Pierre Corneille yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler PDF indir oku

El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 96 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Pierre Corneille (1606-1684): Klasik Fransız tragedyasının kurucusu kabul edilir. Orta sınıf bir ailenin çocuğudur ve Cizvit eğitimi almıştır. Yirmi yaşına gelmeden yazdığı ilk oyunu Paris'te başarıyla sahnelenmiş ve parlak bir kariyerin ilk adımı olmuştur. Şair 1647'de Académie Française'e girmeye hak kazanmıştır. El Cid 1637 yılında önce bir trajikomedya, daha sonra tragedya olarak yayımlanmış ve aynı yıl sahneye konmuştur. İspanya'nın millî kahramanını konu alan oyun, klasik dramanın üç uyum kuralına tam olarak uymayışı ve konuyu bir kahramanlık hikâyesindense iki âşığın trajedisi olarak işleyişiyle döneminde tartışma yaratmasına rağmen Fransız tiyatro yazarlığının şahikası kabul edilir. Aile şerefi için sevdiği Jimena'nın babasını öldürmek zorunda kalan Don Rodrigo'yla, kader tarafından babasının öcünü almakla sevgilisinin hayatı arasında bir seçime zorlanan Jimena'nın dokunaklı hikâyesini anlatır.

(Tanıtım Bülteninden)

El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

08.09.2020

Efsaneyi

hatırlamak için

El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, El Cid - Hasan Ali Yücel Klasikler, Pierre Corneille

Yorum Gönder