11 Ocak 2022

On İki Sandalye Mehmet Özgül Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 32,18 TL
Yazarı: Mehmet Özgül
Çevirmen: Mehmet Özgül

On İki Sandalye indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Mehmet Özgül olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık On İki Sandalye eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. On İki Sandalye ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
On İki Sandalye TIKLA PDF İNDİR !

On İki Sandalye Yazarı Kimdir ?

On İki Sandalye yazarı Mehmet Özgül 'dır. Mehmet Özgül yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

On İki Sandalye PDF indir oku

On İki Sandalye indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
On İki Sandalye TIKLA PDF İNDİR !

On İki Sandalye TIKLA PDF İNDİR !
On İki Sandalye, Sovyet Edebiyatı'nı mizah, taşlama ve ironi unsuruyla tanıştıran İlya İlf ve Yevgeni Petrov'un beraber yazdıkları ilk roman. Eski bir soylu olan Vorobyaninov, kayınvalidesinin ölüm döşeğinde açıkladığı sırrın ardından sandalyelere saklanmış elmasların peşine düşer. Hazine avcılığında bir de ortağı vardır: Ostap Bender. İkili, elmasların peşinde Sovyet şehirlerini dolaşırken, yeni toplumun panoraması okurun önüne boylu boyunca serilir. Sovyet bürokratları, mülksüzleştirilmiş sınıflar, başkent ve taşrada yaşanan değişimin mizahi tasviri, On İki Sandalye'yi Rus toplumunun 1920'lerin sonundaki görünümüne dair çarpıcı bir anlatıya dönüştürür. İlf ve Petrov, On İki Sandalye'de Rus toplumunun kolektif hafızasına kazınacak olan Ostap Bender tiplemesini ilk kez sahneye çıkartırlar. "İlf ve Petrov, Sovyetler Birliği'nin parmakla sayılabilecek kadar az ve başarılı taşlama yazarları arasındalardı."
-Chris Berg-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 448

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık On İki Sandalye TIKLA PDF İNDİR !

22.08.2018

Özenli tashih ihtiyacı

İletişim Yayınlarının 2016'daki birinci baskısında ciddi tashih sıkıntısı var. Evrensel'in 2002 baskısında böyle bir sorun hatırlamıyorum. Düzeltide Ayla Duru hanımefendinin adı görünüyor; umarım kendisine bu sıkıntıyı giderme fırsatı verilir. Bu haliyle bu olağanüstü kitaba ve Mehmet Özgül'ün harika çevirisine hakaret gibi duruyor.Önsöze sıkıştırılan çiğ antikomünizm ise doğal olarak esere hiçbir şey katmıyor.

On İki Sandalye TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, On İki Sandalye, Mehmet Özgül

Yorum Gönder