26 Aralık 2021

Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler Friedrich von Schiller Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,6 TL
Yazarı: Friedrich von Schiller
Çevirmen: Barış Gönülşen

Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Friedrich von Schiller olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 176 sayfalık Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler Yazarı Kimdir ?

Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler yazarı Friedrich von Schiller 'dır. Friedrich von Schiller yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler PDF indir oku

Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 176 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Friedrich Schiller (1759-1805): Alman şair, düşünür, tarihçi ve oyun yazarı. Hukuk ve tıp eğitimi gördü. Daha ilk oyunu Haydutlar'la büyük bir başarı kazandı. Edebiyat yaşamının ilk yıllarında Alman toplumunun önyargılarını sertçe eleştiren eserler yazdı. 1789 yılında Jena Üniversitesi'nde tarih profesörlüğüne getirildi. Tarih ve estetik konularındaki eserlerinin çoğunu bu dönemde yazdı. 1794 yılından sonra Goethe ile yakınlaşıp güçlü bir dostluk kurdu. Özellikle bu dönemde yazdığı lirik şiirleri ve oyunlarıyla Goethe'yle birlikte Alman edebiyatına yön verdi. İlk oyunu Haydutlar'da Alman gençliğini sarsan o coşkulu, isyankar şiirin doruğa çıktığı Wilhelm Tell, Schiller'in tamamladığı son oyunudur. Schiller, Avusturyalı valiye başkaldıran efsanevi İsviçreli kahraman Wilhelm Tell'i ölümsüzleştirmiş, sıradan bir avcıyı dünyanın hemen her yerinde bir bağımsızlık ve vatanseverlik simgesine dönüştürmüştür.

(Tanıtım Bülteninden)

Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Wilhelm Tell - Hasan Ali Yücel Klasikler, Friedrich von Schiller

Yorum Gönder