20 Aralık 2021

Wigan İskelesi Yolu George Orwell Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 20,8 TL
Yazarı: George Orwell
Çevirmen: Levent Konca

Wigan İskelesi Yolu indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı George Orwell olan ve Can Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Wigan İskelesi Yolu eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Wigan İskelesi Yolu ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Wigan İskelesi Yolu TIKLA PDF İNDİR !

Wigan İskelesi Yolu Yazarı Kimdir ?

Wigan İskelesi Yolu yazarı George Orwell 'dır. George Orwell yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Wigan İskelesi Yolu PDF indir oku

Wigan İskelesi Yolu indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Can Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Wigan İskelesi Yolu TIKLA PDF İNDİR !

Wigan İskelesi Yolu TIKLA PDF İNDİR !
Wigan İskelesi Yolu, George Orwell'in İngiltere'nin sanayi bölgelerinde bugün de fazla değişim göstermeyen ve zaman içinde siyasal etkisinden hiçbir şey yitirmemiş olan işçi sınıfı yaşamıyla ilgili deneyimlerini aktaran önemli bir inceleme. Sosyal adaletsizlik, korkunç konutlar, madenlerdeki çalışma koşulları, sefalet, açlık ve yaygın işsizlik sorunlarının müthiş bir öfke, insancıllık ve dürüstlükle aktarıldığı bu kitabı Peter Ackroyd, "Gerçek deha örneği… Orwell'in bütün öfkesi, hayal kırıklığı, umutsuzluğu ve acısı Wigan İskelesi Yolu'nda en anlamlı ifadesini buluyor," diye tanımlıyor.

"Paranın feodalizme karşı savaşı olan İçsavaş'ta, Kuzey ve Batı kraldan yanayken, Güney ve Doğu parlamentodan yanaydı. Fakat kömür kullanımındaki artışla birlikte, sanayi Kuzey'e kaydı ve orada yeni bir insan tipi, başarısını kendisine borçlu olan Kuzeyli işadamı ortaya çıktı. Nefret dolu 'ya başarılı olursun ya defolursun' felsefesiyle Kuzeyli işadamı, yarım kron ile yola çıkan ve sonunda elli bin sterlini olan ve her şeyden çok, para kazandıktan sonra eskisine oranla daha da nobran olmasıyla övünen tiptir. İncelendiğinde, yegâne meziyetinin para kazanma yeteneği olduğu görülür. Bizden ona hayranlık duymamız beklenir; çünkü dar kafalı, çıkarcı, cahil, açgözlü ve görgüsüz olsa da, adamda 'cevher' vardır, 'başarılı olmuştur', başka bir ifadeyle, nasıl para kazanılacağını biliyordur."
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 240

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları Wigan İskelesi Yolu TIKLA PDF İNDİR !

03.11.2020

Orwell'ı tanımak için

George Orwell'ın az bilinen kitaplarından biri. İngiliz işçi sınıfının durumu hakkında rapor hazırlamak için yola çıkan yazar ağır sömürü altındaki maden işçilerinin dramını paylaşıp anlatarak başladığı kitapta kendi "bilinçlenme" serüvenini ve temel fikirlerinin olgunlaşmasını da açıklıyor. Faşizmin yükselişine karşı politik çözümü ne kadar gerçekçi tartışılabilir ama George Orwell'ı tanımak için bu eserini okunmakta yarar var.

Wigan İskelesi Yolu TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Wigan İskelesi Yolu, George Orwell

Yorum Gönder