10 Aralık 2021

Talat Paşa'nın Anıları Talat Paşa Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 8,4 TL
Yazarı: Talat Paşa
Çevirmen: Talat Paşa

Talat Paşa'nın Anıları indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Talat Paşa olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Talat Paşa'nın Anıları eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Talat Paşa'nın Anıları ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Talat Paşa'nın Anıları TIKLA PDF İNDİR !

Talat Paşa'nın Anıları Yazarı Kimdir ?

Talat Paşa'nın Anıları yazarı Talat Paşa 'dır. Talat Paşa yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Günlük Anı türündedir.

Talat Paşa'nın Anıları PDF indir oku

Talat Paşa'nın Anıları indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Talat Paşa'nın Anıları TIKLA PDF İNDİR !

Talat Paşa'nın Anıları TIKLA PDF İNDİR !
Talât Paşa, küçük bir posta memuruyken İttihat ve Terakki örgütü içinde yükseldi, ürgütün sivil kanadının lideri oldu. Türkiye, tarihinin en çalkanlıtı ve bunalımlı dönemini onun iktidarda bulunduğu yıllarda yaşadı. Ve O, Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanan bir dizi siyasal gelişmenin merkezinde yer aldı.... Talat Paşa'nın son yıllarında Berlin'de kaleme aldığı, günümüz Türkçesiyle sunduğumuz anıları çok yakın tarihin serpinlitleri bugüne kadrar uzanan en önemli olaylarına ışık tutuyor. Kitapta ayrıca, Talât Paşa'yla ölümünden kısa bir süre önce üç gün boyunca görüşen İngiltire Gizli Haberalma Servisi elemanlarından Aubrey Herber'in bu görüşmeyle ilgili anı ve notları yer alıyor.



Sayfa Sayısı: 169

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları Talat Paşa'nın Anıları TIKLA PDF İNDİR !

27.01.2013

ermeni meselesi üzerine...

İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin önderlerinden olan Talat Paşa Osmanlı'nın son dönemlerinin politikalarında çok önemli yer alan şahsiyetlerden birisidir. 1874 yılında Edirne'de doğan Talat Paşa'nın ömrü 1921 yılında Berlin'de Ermeni Sogomon Teyleryan'ın suikastı ile sonlanmıştır.

2015 yılına geliyoruz yavaş yavaş. Ermeniler 1915 olaylarının 100. yılında muhakkak dünya çapında çok büyük olaylara ve eylemlere kalkışacaklardır. Ermeni sorunu ise Türkiye için hep bir problem olarak varlığını sürdürecektir. Tarihi gerçekler devletler tarafından politika unsuru yapıldığı sürece aydınlanamayacak ve tartışmalar kuşaklar boyunca devam edecek gibi görünüyor.
Tam da bu noktada Ermeni göçünü yapan kadrolarda olan ve yönlendiren, Ermeniler tarafından da baş sorumlulardan biri olarak gösterilen, Talat Paşa'nın anıları çok önemli olmaktadır. "Neyi, niçin yaptık" noktasında Talat Paşa bence tüm sorumluluklarının bilincinde bir siyasetçi olarak anılarını içtenlikle yazmıştır. Muhakkak pişmanlıkları vardır. Fakat bunların oluş sebeplerini de içtenlikle paylaşmaktadır.
Bir parantez Alpay Kabacalı'ya açılmalı. Bu kitap başkası tarafından ele alınsaydı sanırım bu kadar temiz(!) olmazdı… Onun tebrik etmek lazım hem duru Türkçesi için, hem de objektifliği için…

Her Türk'ün boynuna asılmak istenen ve Batı tarafından özellikle işlenen "barbar" kavramının boyutları sanırım bu kitapla barbarlığın bir ırk meselesi, din meselesi olduğu değil, bir insanlık meselesi

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Günlük Anı
Etiketler; Edebiyat, Türk Günlük Anı, Talat Paşa'nın Anıları, Talat Paşa

Yorum Gönder