19 Aralık 2021

Şair ve Patron Halil İnalcık Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 13,5 TL
Yazarı: Halil İnalcık
Çevirmen: Halil İnalcık

Şair ve Patron indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Halil İnalcık olan ve Doğu Batı Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Şair ve Patron eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Şair ve Patron ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Şair ve Patron TIKLA PDF İNDİR !

Şair ve Patron Yazarı Kimdir ?

Şair ve Patron yazarı Halil İnalcık 'dır. Halil İnalcık yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Şair ve Patron PDF indir oku

Şair ve Patron indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Doğu Batı Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Şair ve Patron TIKLA PDF İNDİR !

Şair ve Patron TIKLA PDF İNDİR !
Şâir ve Patron, Türkiye'nin tarih alanındaki en saygıdeğer temsilcisi Halil İnalcık tarafından kaleme alınmıştır. Bu küçük ama edebiyat için çığır açıcı risâlede İnalcık hocamız, Osmanlı Divan şâirlerini ve şiirini sosyolojik bir yaklaşımla ele almakta, ana kaynakları kullanarak patronajın bu sanat tarzı üzerinde belirleyici etkisini analiz etmektedir.

Osmanlı İmparatorluğu'ndaki sanat ve iktidar ilişkisini Max Weber'in "patrimonyal devlet yapısı" tanımlamasından yola çıkarak inceleyen İnalcık, patrimonyal bir yapıya sahip toplumlarda bilim adamı ve sanatçının üretimini "mutlak egemen bir hükümdar"ın belirlediğini şu sözlerle vurguluyor: "Genelde, bilim adamı ve sanatçı, belli bir toplumda egemen sosyal ilişkiler ve belli bir kültür çerçevesinde sanatını ifade eder. Osmanlı toplumu gibi patrimonyal türde bir toplumda, başka deyimle, sosyal onur, statü ve mertebelerin mutlak egemen bir hükümdar tarafından belirlendiği bir toplumda bu gerçek daha da belirgindir."
(Tanıtım Bülteninden)


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 91

Baskı Yılı: 2016


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 75

Baskı Yılı: 2003


Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğu Batı Yayınları Şair ve Patron TIKLA PDF İNDİR !

15.07.2020

Göz ardı edilmiş bir gerçeklik üzerine

Halil İnalcık tarih boyunca ötelenmiş sanatçı ve patron ilişkisini irdelemiş çok da başarılı olmuş... okunmalı

Şair ve Patron TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Şair ve Patron, Halil İnalcık

Yorum Gönder