7 Aralık 2021

Sahnenin Dışındakiler Ahmet Hamdi Tanpınar Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 27,0 TL
Yazarı: Ahmet Hamdi Tanpınar
Çevirmen: Ahmet Hamdi Tanpınar

Sahnenin Dışındakiler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar olan ve Dergah Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Sahnenin Dışındakiler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Sahnenin Dışındakiler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Sahnenin Dışındakiler TIKLA PDF İNDİR !

Sahnenin Dışındakiler Yazarı Kimdir ?

Sahnenin Dışındakiler yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar 'dır. Ahmet Hamdi Tanpınar yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Sahnenin Dışındakiler PDF indir oku

Sahnenin Dışındakiler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Dergah Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Sahnenin Dışındakiler TIKLA PDF İNDİR !

Sahnenin Dışındakiler TIKLA PDF İNDİR !
Tanpınar'ın bu eseri 1920'li yılların, Millî Mücadele yıllarının romanıdır. Romanın kahramanlarından İhsan romanın bir yerinde "Orada (Anadolu'da) mücadele var, muharebe var. Mukadderatımız orada halledilecek! Asıl sahne orası. Biz burada malesef sadece seyirciyiz. Sahnenin dışındayız" demektedir. Roman adını ve konusunu "sahnenin dışında" olanların içlerinde ve etraflarında olup bitenlerle, zaman zaman geçmişe, maziye yönelerek değişimler, hasretler ihtiraslarla kazanmaktadır.



Sayfa Sayısı: 343

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Dergah Yayınları Sahnenin Dışındakiler TIKLA PDF İNDİR !

06.05.2004

Sahnenin Dışındakiler mi içindekiler mi?

Mahur Beste, Sahnenin Dışındakiler ve Huzur genel kanaate göre nehir roman olarak tasarlanmıştır. Üç romandaki karakterler, olaylar çoğu zaman birbirine girmekte ve ancak üç roman okununca hepsi apayrı ve yeni anlamlar kazanmaktadır. Belki bu üç roman içinde "en zayıf" olarak nitelenen kitap olması okurun ilgisini diğer eserlere yöneltmiştir. Sahnenin Dışındakiler, milli mücadele yıllarını dolaylı olarak anlatma çabasıyla yola çıkmış, fakat bambaşka mecralara yol almış bir roman. Mahur Beste "müzik", Huzur "müzik, şehir, insan" olarak tanımlanırsa Sahnenin Dışındakiler de "oyun" olarak tanımlanmalıdır. Kitabın sonlarındaki "oyun içimizde geçiyordu" cümlesi sahne, sahnenin dışı ve oyun kavramlarının nasıl modern estetik çerçevesinde karıştığını özetler mahiyettedir. Tanpınar'ın estetiği, ironisi bu romanda da yüzünü her fırsatta gösteriyor. Tamamlanmamış izlenimi uyandırsa da (ki ucu açık "son"lar Tanpınar romanının adeta karakteristiğidir) diğer romanlarla birlikte okunması gereken bir roman... Bana Tanpınar'ı anlama yolunda yeni kapılar açtığını da ilave etmeliyim.

Sahnenin Dışındakiler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Sahnenin Dışındakiler, Ahmet Hamdi Tanpınar

Yorum Gönder