31 Ekim 2022

Hayyam-Yıldızların Efendisi Harold Lamb Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 22,4 TL
Yazarı: Harold Lamb
Çevirmen: Suat Kaya

Hayyam-Yıldızların Efendisi indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Harold Lamb olan ve Yurt Kitap Yayın yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Hayyam-Yıldızların Efendisi eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Hayyam-Yıldızların Efendisi ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Hayyam-Yıldızların Efendisi TIKLA PDF İNDİR !

Hayyam-Yıldızların Efendisi Yazarı Kimdir ?

Hayyam-Yıldızların Efendisi yazarı Harold Lamb 'dır. Harold Lamb yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Hayyam-Yıldızların Efendisi PDF indir oku

Hayyam-Yıldızların Efendisi indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yurt Kitap Yayın yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Hayyam-Yıldızların Efendisi TIKLA PDF İNDİR !

Hayyam-Yıldızların Efendisi TIKLA PDF İNDİR !
Aşkın, Bilimin ve Özgür Eleştirinin, Yıldızların Efendisi Ömer Hayyam'ın Romanı

"Şimdi" dedi Ömer sesini yükseltmeden, "hareket etme ve adım atma. Korkacak bir şey yok. Sadece kule senin etrafında dönecek."

Gazali, yüzünde hafif bir tebessümle, öylece bekliyordu. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını gayet iyi biliyordu. Bu bir şakaydı. Ansızın hızlı bir nefes aldı. Aydınlatılmış perde gözlerinin önünde dönmeye başlamıştı...

Bir süre sonra kule hafif bir sarsıntıyla durdu ve Gazali dizlerinin üstüne düştü. "Yarabbi... Neler oluyor?.. Allah'ın izniyle... kim?.." Kelimeler ağzında dolanıyordu Hüccet ül-İslam'ın. "Böyle büyük bir kuleyi ne döndürebilir ki? Onu dönerken gördüm." Ömer hiçbir şey söylemeden Gazali'nin ayağa kalkmasına yardım etti...



Sayfa Sayısı: 336

Baskı Yılı: 1999


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yurt Kitap Yayın Hayyam-Yıldızların Efendisi TIKLA PDF İNDİR !

18.02.2019

Mükemmel

Aldığım günün gecesi bitti. Anlatım o kadar yalın ve sade ki amin malouftan aşina olduğumuz orta doğunun o tozlu toprak kokusunu, hayyamın şarabındaki baharatın tadını alabiliyorsunuz. Hayyam hakkındaki tüm kitapları okuma isteği uyandıran bir kitap


12.03.2012

Ömer Hayyam

Sürükleyici bir roman. Gayet akıcı. Okurken etkilenmemek mümkün değil. Herkese tavsiye ederim.


05.09.2008

İki çeviri

Bu kitabın farklı bir çevirisi daha var. Ömer Rıza Doğrul´un çevirisini yaptığı Kaknüs yayınlarının bastığı Ömer Hayyam kitabı. Ö.R.Doğrul´un çevirisi daha güzel, daha akıcı. Cümleleri daha ayrıntılı. Tabirleri daha doğru. Ama çevirmenin önsözünde yazarın Hristiyan olmasından dolayı Türk tarihiyle ilgili kısımları taraflı yazdığını ve çevirirken buralara müdahele ettiğini belirtmiş. Ben çevirisinin daha özenli olduğunu düşündüğüm Kaknüs Yayınları versiyonunu tercih ettim.

Ayrıca Hayyam´ın Malazgirt Savaşı´na katıldığını ilk defa bu kitapta duyuyorum. Yazarın hayalgücü sanırım.

Hayyam-Yıldızların Efendisi TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Hayyam-Yıldızların Efendisi, Harold Lamb

Yorum Gönder