10 Aralık 2021

Otomatik Piyano Kurt Vonnegut Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 13,5 TL
Yazarı: Kurt Vonnegut
Çevirmen: İrma Doğanoğlu Çimen

Otomatik Piyano indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Kurt Vonnegut olan ve April Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Otomatik Piyano eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Otomatik Piyano ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Otomatik Piyano TIKLA PDF İNDİR !

Otomatik Piyano Yazarı Kimdir ?

Otomatik Piyano yazarı Kurt Vonnegut 'dır. Kurt Vonnegut yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Bilim Kurgu türündedir.

Otomatik Piyano PDF indir oku

Otomatik Piyano indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. April Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Otomatik Piyano TIKLA PDF İNDİR !

Otomatik Piyano TIKLA PDF İNDİR !

İlerleme…
Kulağa pek hoş gelen bir kavram.
Hep ileri, daima ileri! İnsanlığın gelişmesi, sınırlarını zorlaması, aşması…


Peki, bedeli?


Üçüncü Dünya Savaşı sonrası: Aşırı mekanikleşmiş bir toplum. Fabrikalar, tüm üretim, her şeyin çalışması için bir avuç insan, bir avuç becerikli mühendis yeterli. Geri kalanlarsa…


Bu toplumun süper-mühendislerinden Paul Proteus, yaşadığı 'Mekanize Amerikan Rüyası'ndan uyanarak varlığını, hayatın anlamını, toplumdaki muazzam ayrışmayı, ilerlemenin nelere mal olduğunu sorguluyor. 'İnsan' dünyayı yeniden kazanmak için isyan hareketine mi katılmalı yoksa görece muazzam refahın bedelini ödemeye razı mı olmalı?


Otomatik Piyano, ataları Biz, Cesur Yeni Dünya ve dört yıl büyüğü 1984 gibi akıl-ilerleme-mekanikleşme temalı bir distopya. Ama farklı. Çünkü Vonnegut'ın distopyasındaki makineler, diğer distopyaların yazarlarının muazzam hayal güçlerinden çıkmış makineler değil, kitabın yazıldığı dönemde var olan makineler.
Otomatik Piyano bizleri uzakta değil, çok yakında olan bir şeye karşı, hem de 'İlerleme'ye laf etmenin hiç hoş karşılanmadığı 50'li yıllardan uyarıyor ve teknolojinin muazzam gelişiminin işin içine insana has hırslar girdiğinde nerelere varabileceğini gösteriyor.


Otomatik Piyano, Kurt Vonnegut'ın bildik sivri dilli açık sözlülüğüyle, "Konusunu, konusu güle oynaya Biz'den araklanmış Cesur Yeni Dünya'dan güle oynaya arakladım," dediği ilk göz ağrısı…

(Tanıtım Bülteninden)

Otomatik Piyano TIKLA PDF İNDİR !

26.11.2019

Etkileyici

Geçmişin bakış açısıyla geleceğin bu kadar düşünsel işlenmiş olması benim en çok etkilendiğim nokta oldu. Tavsiye ederim.


07.01.2019

Etkileyici

Kitap, gelecekteki sanayileşmeden ve makinelerin insanların yerini almasından bahsediyor. Bir mühendis olarak okudum ve bayağı etkilendim. Bilim kurgu kitaplarını sevenler bu kitabı da sevecektir. Konuyu basit bir dille ve örneklerle anlatıyor.

Otomatik Piyano TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Bilim Kurgu
Etiketler; Edebiyat, Roman, Bilim Kurgu, Otomatik Piyano, Kurt Vonnegut

Yorum Gönder