10 Aralık 2021

Doğu - Batı Divanı Johann Wolfgang Von Goethe Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 56,0 TL
Yazarı: Johann Wolfgang Von Goethe
Çevirmen: Johann Wolfgang Von Goethe

Doğu - Batı Divanı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Johann Wolfgang Von Goethe olan ve Ötüken Neşriyat yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Doğu - Batı Divanı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Doğu - Batı Divanı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Doğu - Batı Divanı TIKLA PDF İNDİR !

Doğu - Batı Divanı Yazarı Kimdir ?

Doğu - Batı Divanı yazarı Johann Wolfgang Von Goethe 'dır. Johann Wolfgang Von Goethe yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Doğu - Batı Divanı PDF indir oku

Doğu - Batı Divanı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ötüken Neşriyat yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Doğu - Batı Divanı TIKLA PDF İNDİR !

Doğu - Batı Divanı TIKLA PDF İNDİR !
BİR DİVAN ŞAİRİ OLARAK GOETHE!

Ötüken, okuyuculara dünya edebiyatının en güzîde eserlerinden Doğu Batı Divanı'nı takdim ediyor. Büyük Alman mütefekkir ve şairi Goethe'nin en olgun tefekkür meyvelerinden sayılan Doğu Batı Divanı, Faust ile birlikte, birbirini tamamlayan iki kemâl zirvesinden biri olarak kabul ediliyor. Faust'un cihanşümûl şöhretine, hakkında yapılmış çok sayıda araştırmaya ve yayına mukabil Doğu Batı Divanı, maalesef Türk aydınlarının dikkatinden uzak kalmış, üzerinde lâyıkıyla düşünülmemiştir. Hâlbuki Doğu Batı Divanı'nı çok ilginç bir Şark geleneğine dayanıyor: Goethe bu büyük eserini, Hafız, Şeyh Sadi, Nizâmî ve Mevlâna gibi klasik İslam şairleri başta olmak üzere, birçok Müslüman şair, devlet adamı ve nüktedanlarına nazire olarak kaleme almıştı. O, birçok klasik İslam şairi, devlet adamı, sanatkârı ve mütefekkirini klasik şark şiirinin diliyle değerlendirmiş, onları eserleri ve tefekkür tarzlarıyla Batıya tanıtmaya çalışmıştır; bu açıdan Doğu Batı Divanı, sadece doğuyu ve batıyı değil, Klasik İslam tefekkür ve kültürünü anlayabilmemiz için rehber bir eserdir.


Eseri Türkçeye kazandıran Senail Özkan, kitabın girişindeki geniş ve dikkate değer tanıtma yazısıyla Goethe'nin din anlayışını, dünya görüşünü, felsefesini, tefekkürünü, Doğu'ya ve İslam'a bakışını, özellikle de klasik İslam düşüncesi, şiiri ve kültürüyle alakasını Türk okuyucusuna takdim etmektedir; bu mukaddimede Doğu Batı Divanı'ndaki şiirlerin hangi ilhamla, hangi kaynaklardan beslenerek kaleme alındığı da araştırılmış, Goethe'nin tercih ettiği mecaz ve şifrelerin anlam ve yorumları ana kaynaklara müracaatla mukayeseli tarzda izah edilmiştir.

İki yüz yılı aşkın bir süredir, şaşırtıcı bir şekilde Türk kültür dünyasının dikkatlerinden uzak kalan Doğu Batı Divanı'nın hak ettiği alakayı göreceğine inanıyor, bu mühim eseri Türk irfânına armağan etmekle gurur duyuyoruz.



Sayfa Sayısı: 530

Baskı Yılı: 2009


Dili: Türkçe
Yayınevi: Ötüken Neşriyat Doğu - Batı Divanı TIKLA PDF İNDİR !

16.10.2020

Johann Wolfgang von Goethe

Kitabında ilk sayfasında yazdığı gibi garplı müellifin şark divanı içinden belki almanca bile öğrenilebilir.


15.09.2020

Doğu batı divanı

Çok güzel hazırlanmış;muhteşem.Emeği geçenlerin emeğine sağlık...


08.07.2020

Mükemmel

Harika ötesi bir eser

Doğu - Batı Divanı TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Doğu - Batı Divanı, Johann Wolfgang Von Goethe

Yorum Gönder