21 Aralık 2021

Niteliksiz Adam 2 Robert Musil Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 29,25 TL
Yazarı: Robert Musil
Çevirmen: Ahmet Cemal

Niteliksiz Adam 2 indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Robert Musil olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Niteliksiz Adam 2 eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Niteliksiz Adam 2 ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Niteliksiz Adam 2 TIKLA PDF İNDİR !

Niteliksiz Adam 2 Yazarı Kimdir ?

Niteliksiz Adam 2 yazarı Robert Musil 'dır. Robert Musil yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Niteliksiz Adam 2 PDF indir oku

Niteliksiz Adam 2 indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Niteliksiz Adam 2 TIKLA PDF İNDİR !

Niteliksiz Adam 2 TIKLA PDF İNDİR !


Avusturyalı yazar Robert Musil'in (1880-1942) Niteliksiz Adam başlıklı dev romanı, günümüzde modernizmin roman alanındaki birkaç başyapıtından biri sayılmaktadır.

Kafka, Joyce ve Hermann Broch'la birlikte yirminci yüzyıl romanının kurucuları arasında yer alan Musil, 1921 yılından başlayarak ölünceye kadar Niteliksiz Adam üzerinde hemen her gün çalıştı. Romanın ilk iki kitabı 1930'da, üçüncü kitabı ise 1933'te yayımlandı. Tamamlanmadan kalan dördüncü ve son bölümün yayımlanması ise ancak aradan neredeyse yirmi yıla yakın bir süre geçtikten sonra gerçekleşebildi.

Niteliksiz Adam, gerçek anlamda bir çağ ve geçiş dönemi romanıdır. Yazar tarafından "İmpkralya" diye adlandırılan, gerçekte 19. yüzyılın sonunda ve 20. yüzyılın başında artık çöküş sürecine girmiş olan Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nu simgeleyen bir ülkede Musil, modernizm sürecindeki bir toplumun ve bireyin tüm çalkantılarını sergilemeyi amaçlar.

Bu çalkantılar, romanın başkişisi, yani "niteliksiz adam" olan Ulrich'in kimliği aracılığıyla sergilenir. Ulrich, bir ayağıyla eski'de, öteki ayağıyla yeni'de durmaktadır. Bütün sorun, onun bu geçiş konumunun doğal sonucu olan çelişkilerin üstesinden gelip gelemeyeceği sorusunda odaklanır.

Bu roman üzerine çok önemli bir inceleme kaleme alan Virgil Newmoianu'ya göre Niteliksiz Adam, dikkatli bir okura yalnızca bir geçiş dönemini değil, yakın geleceği de çok çarpıcı biçimde sergileyen başyapıtlardan biridir.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 424

Baskı Yılı: 2016


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 428

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Niteliksiz Adam 2 TIKLA PDF İNDİR !

09.07.2013

Kitap Fiyat

Bu eleştirileri anlayamıyorum neymiş kitabın kalitesi düşürülüp ucuza satılsınmış, her gün bir paket sigaraya 10 lira ver ama kaliteli kütüphanede yıllarca kalacak defalarca okunacak kadar önemli kitaba 2 paket sigara parasını çok gör ondan sonra da ben edebiyatseverim! de. Güldürmeyin adamı ya...


23.07.2009

Fiyat Farkları Üzerine

Öncelikle, Ahmet Cemal´e çevirisi için teşekkür etmek istiyorum, bu önemli eseri "güvenilir" bir çevirmenden okumanın zevkini bize tattıracağı için.

Diğer yandan, kitap fiyatları ile ilgili şikayetlere katılıyorum.
TÜBİTAK birinci hamur, ciltli, renkli sayfalarla dolu kitapları çok ucuz fiyatlara satabiliyorken, korsan kitaplarla ilgili şikayetlerde bulunan yayınevlerinin, dağıtıcıların bu şikayetlerini pek de ciddiye alamıyorum.
(Tübitak bu noktada ayrı tutulabilir, sonuçta yayınevlerinden farklı bir yapılanma...)

Diğer yandan, örneğin, aynı sayfa sayısına, aynı kaliteye sahip bir Orhan Pamuk kitabı, aynı yayınevinden çıkan Dostoyevski kitabından ciddi miktarda pahalıya satılıyorsa, bu durumda, yayıncıların da yakınmalarında yeterince samimi olmadıklarını düşünüyorum.

Ya da Yalçın Küçük´ün "Türkiye Üzerine Tezler" isimli çalışmasına bakın: 1200 sayfa ve 140TL´ye satılıyor! Hemen hemen aynı sayfa sayısına (150 sayfa eksik) sahip, ciltli C. Clarke´ın "Bir Uzay Efsanesi" ise 59TL!

Aradaki 80TL´lik farkı kim, nasıl açıklayabilir?!

Örnekler çoğaltılabilir. Fakat, kitap yayıncılığının bu kadar ölçüsüz bir şekilde yapılıp sonra da kitap okunmaması veya cehalet üzerine nutuklar atılması da, sanırım, ayrı bir ironi ve azgelişmişlik örneği olsa gerek!..



07.07.2009

Fiyat

İki kitap 70 TL.%45 indirimle 40 TL´ye falan gelir.Ben ayda beş kitap okuyorum.Ortalama 100 TL demektir bu.Çocuk okutuyorum ve bu gideri karşılamak için (inanın çok ciddiyim) sigarayı bile bıraktım.Yayıncılar bu ülkede neden kitap okunmuyor, neden çok korsan satılıyor sorusunu sorarken kendi özeleştirilerini de yapmak zorundalar. Tabii ki sanatçıların, yazarların, şairlerin emeklerinin karşılığı değil belki de ama bu fiyatlarla gerçekten bu ülkede kitap zor satılır.

Niteliksiz Adam 2 TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Niteliksiz Adam 2, Robert Musil

Yorum Gönder