7 Aralık 2021

Mahur Beste Ahmet Hamdi Tanpınar Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 16,5 TL
Yazarı: Ahmet Hamdi Tanpınar
Çevirmen: Ahmet Hamdi Tanpınar

Mahur Beste indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar olan ve Dergah Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Mahur Beste eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Mahur Beste ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Mahur Beste TIKLA PDF İNDİR !

Mahur Beste Yazarı Kimdir ?

Mahur Beste yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar 'dır. Ahmet Hamdi Tanpınar yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Mahur Beste PDF indir oku

Mahur Beste indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Dergah Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Mahur Beste TIKLA PDF İNDİR !

Mahur Beste TIKLA PDF İNDİR !
Mahur Beste'deTanpınar'ın Huzur ve Sahnenin dışındakiler adlı romanlarında önemli bir motif olan "Mahur Beste" teması önemli yer tutar. Mahur beste, acı bir aşk hikayesinin klasik musiki kalıplarıyla soyutlanmasıdır. Tanpınar, klasik Türk musikisini medeniyetimizin özlü bir yansıması olarak kabul eder. Mahur Beste'de Tanpınar'ın diğer eserlerinde de görülen medeniyet meselesi büyük bir ağırlıkla ele alınır. Mahur Beste, tanzimat sonrasında toplum hayatımızın her yönüne yansıyan değişim ve başkalaşımın yansıtıldığı ve her fısatta tartışıldığı bir roman özelliğindedir.



Sayfa Sayısı: 175

Baskı Yılı: 1998


Dili: Türkçe
Yayınevi: Dergah Yayınları Mahur Beste TIKLA PDF İNDİR !

24.03.2015

Mahur Beste

Bir devrin, romanı, bir devrin insanını, konaklarındaki, kadını, erkeği çocuğuyla birlikte geçirdiği değişimi anlatıyor Tanpınar.Evet çok şey değişti geçmişten günümüze ve kitaplar hala var, fakat bu kitaptaki ÿ"ciltlediği kitabı güzel giyinmiş kadına benzeten erkek nezaketiÿ" ve kitap ciltleyen erkeler yok artık. Kadınlar da yok elbet, ama ben isterdim oturup kitapları onarayım, ciltleyip giydireyim onları bir bayram çocuğu gibi...
Okunulası kitapların en güzellerinden.


06.06.2003

Neşati'nin gazelinden kitaba

Tanpınar'ın kurmaca kişisi Talat Bey'in karısının kendisini terk etmesi üzerine Neşati'nin bir gazelinden Mahur Beste çıkar ortaya. Tanzimat'tan Cumhuriyet'e, dönemin resmini çizen, en ağır meseleleri bir bestenin naif tezahürü ile dillendiren kitabın Bekir Ağa'ya adanmış olması aslında gerçek besteden etkilendiğinin de bir göstergesi.

Mahur Beste TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Mahur Beste, Ahmet Hamdi Tanpınar

Yorum Gönder