9 Aralık 2021

Mağdurun Dili Nurdan Gürbilek Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 14,63 TL
Yazarı: Nurdan Gürbilek
Çevirmen: Nurdan Gürbilek

Mağdurun Dili indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Nurdan Gürbilek olan ve Metis Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Mağdurun Dili eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Mağdurun Dili ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Mağdurun Dili TIKLA PDF İNDİR !

Mağdurun Dili Yazarı Kimdir ?

Mağdurun Dili yazarı Nurdan Gürbilek 'dır. Nurdan Gürbilek yazdığı bu eserle Erdal Öz Ödülleri almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Mağdurun Dili PDF indir oku

Mağdurun Dili indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Metis Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Mağdurun Dili TIKLA PDF İNDİR !

Mağdurun Dili TIKLA PDF İNDİR !
Mağdurun Dili'nde, edebiyatın dışlanmışlıkla kesiştiği alanda dolaşıyor Nurdan Gürbilek. Çoğu zaman klişelerle yaklaştığımız mağdurluğa edebiyatın nasıl ışık düşürebileceğini, öte yandan dışlanmışlık duygusunun edebiyatı nasıl biçimlendirdiğini anlamaya çalışıyor. Dostoyevski'nin "yeraltı trajedisi" adını verdiği çatışmanın, aynı anda hem büyük hayaller hem de incinmişlikten yapılma bir yeraltına itilmişliğin, yazarın okuruyla ilişkisini nasıl etkilediğini inceliyor. Edebiyatın gurur yarasını, yazarın kibrini, dahası okurun tutunamamışlıktan neden ısrarla bir zafer çıkarttığını tartışıyor. Dostoyevski'nin, Oğuz Atay'ın, Yusuf Atılgan'ın, Cemil Meriç'in yapıtlarının ışığında bu soruların cevaplarını arıyor Gürbilek.



Sayfa Sayısı: 176

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Metis Yayıncılık Mağdurun Dili TIKLA PDF İNDİR !

12.04.2020

Eleştiri

Nurdan Gürbilek' in eserlere bakış açısı çok etkileyici.


14.11.2011

Mağdura Öndeyiş.

Mazlum zalim olura giriş ve sonrası.


01.12.2009

Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane!

Öyle bir kitap ki size gençliğinizde okuduğunuz kitapları tekrar tekrar okutur, yer yer hiçbirşey anlamamışım dedirtir, elinizde liste, kitabın arka kapak referanslarını bulmak için kitapçı kitapçı dolaştırır, bir kez daha, yeniden ve yeniden, keyifle sıfırdan keşfedilecek, anladım deyip geçilmeyecek ne çok şey olduğunu anımsatır. Kopuk kopuk okuduğunuz yazarlarla aslında ne tuhaf bağlantılar içinde olduğunuzu hatta sizin nasıl bir kişi olduğunuzu size anlatır. Sonunda bir de bakarsınız kitaplığınız bilmediğiniz ama yeni keşfettiğiniz yazarlarla dolar! Çok çok yazsa keşke Nurdan Hanım, biz de yeni sulara yelken açsak ve hatta eski sularda yeni kayıklarla yüzsek !

Mağdurun Dili TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Mağdurun Dili, Nurdan Gürbilek

Yorum Gönder