22 Aralık 2021

Hatırladıklarım Zekeriya Sertel Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 23,08 TL
Yazarı: Zekeriya Sertel
Çevirmen: Zekeriya Sertel

Hatırladıklarım indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Zekeriya Sertel olan ve Can Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Hatırladıklarım eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Hatırladıklarım ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Hatırladıklarım TIKLA PDF İNDİR !

Hatırladıklarım Yazarı Kimdir ?

Hatırladıklarım yazarı Zekeriya Sertel 'dır. Zekeriya Sertel yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Günlük Anı türündedir.

Hatırladıklarım PDF indir oku

Hatırladıklarım indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Can Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Hatırladıklarım TIKLA PDF İNDİR !

Hatırladıklarım TIKLA PDF İNDİR !
Türkiye basın tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Zekeriya Sertel, tüm yaşamını demokrasi ve ifade özgürlüğü uğrunda geçirdi. Selanik'te başlayan gazetecilik hayatında, Türkiye'nin geçirdiği çalkantılı kuruluş yılları süresince pek çok ürün verdi. Resimli Ay dergisinde Nâzım Hikmet'in gür ve "güneşi zapt etmeye" azimli sesiyle "putlar yıktı". Halikarnas Balıkçısı'yla yargılandı. Eşi Sabiha Sertel'le beraber yılmadan, usanmadan ve korkmadan daima yazdı, üretti, gazetecilik düşündü.

İkinci Dünya Savaşı yıllarında, Türkiye'nin Nazi Almanya'sının yanında hizalanmasına ve Türkiye'de yükselen faşist dalgaya, Tan'daki yazılarıyla karşı koydu. 4 Aralık 1945'te gerçekleşen Tan Matbaası Baskını nedeniyle yurtdışına gitmek zorunda kaldı.

Hatırladıklarım bir memleketi, üretken ve mücadeleci bir gazetecinin benzersiz tanıklık ve gözlemleriyle anlatıyor. Bazen bir insanın hayatı, bir memleketin de hayatını anlatmaz mı?
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 296

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları Hatırladıklarım TIKLA PDF İNDİR !

21.10.2020

Serteller

Serteller uzun zamandır merak ettiğim isimdi. Hatırat okumayı severim. Cündioğlunun deyimi ile tarihin arasokaklarıdır. Bu kitapta Tan matbaasının basılması ile ilgili Azizi Nesinin farklı şeyler anlatması bana hatıratların kendi pencerelerinden istedikleri yorum yapılabileceği gerçeğini hatırlattı. Nesin mi? Sertel mi? doğru söylüyor? Hülasa hatırata okurken karşılaştırmalı okumalı. Subjektiflik diz boyu...

Hatırladıklarım TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Günlük Anı
Etiketler; Edebiyat, Türk Günlük Anı, Hatırladıklarım, Zekeriya Sertel

Yorum Gönder