4 Aralık 2021

Füreya Ayşe Kulin Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 23,4 TL
Yazarı: Ayşe Kulin
Çevirmen: Utku Lomlu

Füreya indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ayşe Kulin olan ve Everest Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Füreya eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Füreya ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Füreya TIKLA PDF İNDİR !

Füreya Yazarı Kimdir ?

Füreya yazarı Ayşe Kulin 'dır. Ayşe Kulin yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Füreya PDF indir oku

Füreya indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Everest Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Füreya TIKLA PDF İNDİR !

Füreya TIKLA PDF İNDİR !


Birden çocuklardan biri bağırdı

"Şuraya bakın, iki kuş öpüşüyorlar!"

Füreya iskelenin üzerindeydi. Güçlükle arkasını dönerek, aşağıda cıvıldayıp duran çocuklara baktı.

"Hanginiz söyledi bunu?" diye seslendi. Sıska bir oğlan öne çıktı.

"Ben!" dedi.

"Kuş mu gördün orada?"

"Evet."

Füreya üşenmedi, indi iskeleden. Çocuğu yanına çağırdı.

"Kuşu nerede gördüğünü göster bakayım."Çocuk birkaç adım geriledi. Füreya takip etti çocuğu. Eliyle işaret etti oğlan."Nah orada. İşte kuşlar gaga gagaya vermiş öpüşüyorlar."
Dondu kaldı Füreya. Hiç tasarlamadığı halde, çocuğun işaret ettiği yerde masalsı iki kuş kafası beliriyordu. Tıpkı öpüşür gibiydiler. Haklıydı çocuk.

Cumhuriyet Türkiyesi'nin ilk kadın seramik sanatçısı Füreya Koral'ın hayat hikâyesi Füreya, aynı zamanda bir dönem romanı.


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 424

Baskı Yılı: 2016


Cep Boy:

Sayfa Sayısı: 510

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları

Füreya TIKLA PDF İNDİR !

25.08.2020

Eşsiz bir figür

Türk kadınının ve güzel sanatların 20.  yüzyıldaki en eşsiz figürlerinden bir Füreya. İlham verici. Türk çocuğuna, hele ki böyle bir dönemde ne yapıyorsan yap, en iyi şekilde yap, hayata böyle anlam kat, diyen kolektif bir figür.  Mutlaka okunmalı.


06.09.2019

cumhuriyet kadını

Cumhuriyetimin ilk kadın seramik sanatçısı Füreya, sanatını değil ama yaşamının Atatürk ile kesiştiği zaman dilimini okurken bu kadını çok kıskandım. Atatürk'ten izler ona dair hatıralar anlatmış olmas� idi beni bu kitaba bağlayan. Füreya maalesef gölgesinde kaldı sarı saçlı mavi gözlü bir dev'in.


06.08.2018

keyifle okudum

Cumhuriyetin ilk seramik sanatçısı Füreya'nın hikayesini severek okudum. Füreya gibi içimdeki boşluğu dolduracak şeyin bir gün ortaya çıkacağını ümit ediyorum. Ellerine sağlık Ayşe Kulin, yine harika bir kitap...

Füreya TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Füreya, Ayşe Kulin

Yorum Gönder