10 Aralık 2021

Fosforlu Cevriye Suat Derviş Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 15,95 TL
Yazarı: Suat Derviş
Çevirmen: Arzu Sarı

Fosforlu Cevriye indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Suat Derviş olan ve İthaki Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Fosforlu Cevriye eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Fosforlu Cevriye ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Fosforlu Cevriye TIKLA PDF İNDİR !

Fosforlu Cevriye Yazarı Kimdir ?

Fosforlu Cevriye yazarı Suat Derviş 'dır. Suat Derviş yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Fosforlu Cevriye PDF indir oku

Fosforlu Cevriye indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İthaki Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Fosforlu Cevriye TIKLA PDF İNDİR !

Fosforlu Cevriye TIKLA PDF İNDİR !
Atilla Dorsay'ın önsözüyle...

Bir gece kadınına, bir karanlık kızına bundan daha güzel ve onu daha iyi vasıflandıran bir sıfat bulmaya imkân mı vardı! Güzelliği kadar, ismi de kaldırımlarda meşhurdu.

Güzelliği dillere destan, yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayan, gökyüzündeki yıldızlardan düştüğüne inanacak kadar saf bir fahişe Fosforlu. İstanbul'un her sokağını, karakollarını bilen Cevriye'nin karşısına hiç tanımadığı bir adam çıkar. Hayatında kimse Cevriye'ye, hastalığında kendisine bakan, itina eden, ilk kez bir kadın olduğunu hissettiren bu adam gibi davranmamıştır. Bu yabancıyı tanımasıyla birlikte Cevriye daha önce hiç hissetmediği, hiç bilmediği duyguları tadacak ve sevmeyi, tutsaklığı öğrenecektir.

Suat Derviş, ilk kez 1968'de yayımlanan Fosforlu Cevriye adlı kitabında, toplumun dışına itilmiş, "öteki" olarak konumlandırılan bir fahişenin hayatını anlatıyor. Toplumun farklı sınıflarından karakterlere yer verdiği, sade bir dille yazdığı ve insan sevgisini temel aldığı bu romanıyla, toplumda var olan iki yüzlülüğe de ironik yaklaşımıyla dikkat çekiyor.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 272

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: İthaki Yayınları Fosforlu Cevriye TIKLA PDF İNDİR !

14.11.2020

1930'lar İstanbul'u

''Hayat ummaktı. Hayat her şeydi. Yaşarsa onu tekrar bulabilir, yaşarsa onu tekrar görebilir, yaşarsa ona tekrar kavuşabilirdi. Cevriye ölümü imkanların en sonuna kadar mübah görmüyordu. Hiçbir şeyin kalmadığının zannedildiği zamanda bile ümit vardı. Çünkü hayat sayısız ihtimal demekti...'' Kimsiz kimsesiz Cevriye'nin 1930'lar İstanbul'unda, karşılaştığı onca çirkin hikayeye rağmen hayata ve dünyaya umutla bakan naifliği okunmaya değer. İyi gelir.


11.09.2020

Suat Derviş

Okuyun okutun. Mutlaka! İthaki Yayınları' na çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.


03.08.2020

Fosforlu Cevriye

Türkçede yazılmış en etkileyici romanlardan biridir. Özellikle karakter çözümleri oldukça güçlüdür. Ayrıca roman özellikle kurgu açısından çok başarılıdır. Bitirene kadar elimden bırakamamıştım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Fosforlu Cevriye TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Fosforlu Cevriye, Suat Derviş

Yorum Gönder