7 Aralık 2021

Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) Ahmed Midhat Efendi Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 6,5 TL
Yazarı: Ahmed Midhat Efendi
Çevirmen: Ahmed Midhat Efendi

Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ahmed Midhat Efendi olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) TIKLA PDF İNDİR !

Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) Yazarı Kimdir ?

Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) yazarı Ahmed Midhat Efendi 'dır. Ahmed Midhat Efendi yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Klasik türündedir.

Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) PDF indir oku

Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) TIKLA PDF İNDİR !

Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) TIKLA PDF İNDİR !

Felâtun ve Râkım yakın muhitlerde, biri alafranga özentisi bir babanın elinde, diğeri babası ölünce zor koşullarda, anne ve dadısının fedakârlıklarıyla büyümüş yirmili yaşlarda iki arkadaştır. Felâtun Bey şık giyinmenin, gezip tozmanın peşinde, Batı özentisi bir tiptir; Râkım Efendi ise çalışkan, kendini yetiştirmiş, Doğu ve Batı kültürlerini özümsemiş biridir. Ahmed Midhat Efendi birbirine bütünüyle zıt bu iki tipi çeşitli olaylar içinde, kimi zaman oldukça mizahi bir dille karşılaştırarak ideal bir tip yaratır. Yazarın yaşamöyküsüyle paralellikler de taşıyan roman, Batılılaşma eşiğindeki toplumun meselelerini bu yeni kültürü sindiremeyen alafranga züppe tipiyle ortaya koyar.

Ahmed Midhat Efendi (1844-1912) Tanzimat devrinin önde gelen yazarlarındandır. Gazetecilikle başladığı yazı hayatına hikâye ve roman yazarlığını da ekleyerek çeşitli alanlarda sayısı yüz elliyi bulan eser kaleme almıştır. Yazıyı halkı eğitmek için bir araç olarak gördüğünden ansiklopedik bilgilerle dolu eserlerinde okuyucuyla daima diyalog halindedir. Sofya'da Tuna gazetesinde önce yazar, daha sonra başyazar olarak gazeteciliğe adım atar. Midhat Paşa'yla gittiği Bağdat'ta ressam Osman Hamdi Bey, Muhammed Zühavi ve Şirazlı Bakır Can Muattar gibi isimlerin de bulunduğu oldukça geniş kültürlü bir çevreye girerek Batı ve Doğu kültürleri üzerine bilgisini derinleştirir. Tahtakale'deki evinde kendi matbaasını kurup kitaplarını yayımlamaya başlar. Bir yandan da yayımladığı Devir, Bedir, Dağarcık, Kırkambar gibi gazete ve dergilerle gazeteciliğe devam eder. Yazılarından dolayı Abdülaziz yönetimi Namık Kemallerle birlikte onu da sürgüne gönderir. Üç yıl süren Rodos sürgününde çocuklar için bir okul açarak ders vermeye başlar ve ilk romanlarını yazar. İstanbul'a döndüğünde çeşitli memuriyetlerde bulunur ve Türk basın tarihinin en uzun soluklu gazetelerinden Tercüman-ı Hakikat'i kurar. Hemen her konuda, üstelik yeni tekniklerle de yazan Ahmed Midhat'ın seçme eserlerine Türk Edebiyatı Klasikler Dizimizde yer vermeyi sürdüreceğiz.

(Tanıtım Bülteninden)

Editör: Hacer Er

Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) TIKLA PDF İNDİR !

19.11.2019

Turk klasikleri serilerinde olmasi okunmasi gereken bir kitap

Anlattigi donemin insanlardaki farklarini yansitmasi ve ozellikle de okuyucu ile surekli sohbet ediyormus gibi olmasi cok degerli detaylar


04.09.2019

Lütfen okuyun

Konusundan ziyade hikayenin samimi anlatımı, kullanılan kelimeler ve grameri daha çok  beğenimi kazandı.Günümüzde her konuda acelemiz olduğundan konuşmalarımızda kullanılan kelimelerin ve gramerimizin ne kadar basitleşip edebilikten uzaklaştığını. bu kitap okunduktan sonra kolaylıkla anlaşılmakta.


07.11.2018

Kitap Kapağı

İş Bankası Yayınları kitap kapaklarını daha eğlenceli bir hale getirerek harika bir iş yapmış. Bu kitapları devamlı olarak öğrencilerime alırım fakat genellikle Türk klasiklerinin sıradan ve sıkıcı kapaklarından dolayı öğrencilerime bu kitaplara karşı ilgi uyandırmaya çalışmak beni oldukça zorluyordu. Şu an bu kitabı okumak için öğrencilerim sıraya girdi. Yayınevine bu girişimlerinden dolayı teşekkür ediyorum ve Türk klasikleri adına bu kitapların artmasını istiyorum.

Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle) TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türk Klasik, Feltun Bey ile Rakım Efendi (Günümüz Türkçesiyle), Ahmed Midhat Efendi

Yorum Gönder