12 Aralık 2021

Denizi Yitiren Denizci Yukio Mişima Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 13,98 TL
Yazarı: Yukio Mişima
Çevirmen: Yukio Mişima

Denizi Yitiren Denizci indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Yukio Mişima olan ve Can Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Denizi Yitiren Denizci eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Denizi Yitiren Denizci ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Denizi Yitiren Denizci TIKLA PDF İNDİR !

Denizi Yitiren Denizci Yazarı Kimdir ?

Denizi Yitiren Denizci yazarı Yukio Mişima 'dır. Yukio Mişima yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Denizi Yitiren Denizci PDF indir oku

Denizi Yitiren Denizci indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Can Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Denizi Yitiren Denizci TIKLA PDF İNDİR !

Denizi Yitiren Denizci TIKLA PDF İNDİR !
Marguerite Yourcenar'ın "İnce, bıçak ağzı gibi dondurucu bir kusursuzlukta," diye tanımladığı Denizi Yitiren Denizci, dehşeti şiirsel bir anlatımla bütünleştiren, benzersiz bir kitaptır. "Kusursuz arınma, ancak yaşamı kanla yazılmış bir şiir dizesine dönüştürerek mümkündür," diyen Mişima bu kitapla görüşünü örneklemiş olur. Mişima'nın en etkileyici eserlerinden biri olan kitap soğukkanlı şiddeti ustalıkla anlatırken, hiç kuşkusuz yazarın çocukluğunda bilinçaltını etkilemiş baskıları da yansıtır.

Roman, dul bir kadın, on üç yaşındaki oğlu Noboru ve kadının ikinci eşi olan denizcinin öyküsünü anlatır. Yaşıtlarıyla bir çete kuran Noboru, ilk tanıştığında denizler fatihi bir kahraman olarak gördüğü denizcinin annesiyle evlenerek sıradan birine dönüşmesinin şokunu atlatamaz.

Rakuyo'nun varlığıyla bütünleşmiş olan bu adam, geminin ayrılmaz parçası olan bu adam, kendini o güzel bütünden koparmış, kendi isteğiyle düşlerinden gemileri ve denizi silip atmıştı.

Noboru, tatil boyunca Ryuji'nin yanından ayrılmamış ve denizle ilgili hikâyeler dinleyerek, ötekilerin hiç bilemeyecekleri denizcilik bilgileri edinmişti. Ama onun istediği, bu bilgiler değil, günün birinde denizcinin hikâyeyi yarıda keserek, yeniden denize dönerken ardında bırakacağı mavi su damlalarıydı.

Deniz, gemiler ve okyanus seferlerinin hayali ancak bu mavi damlalarda var oluyordu.



Sayfa Sayısı: 156

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları Denizi Yitiren Denizci TIKLA PDF İNDİR !

03.10.2020

çok etkileyici

Mişima kitaplarını seviyorum..Bu kitabını da çok sevdim sonu çok çok etkileyiciydi ..


07.09.2020

Tadı buruk olur yüceliğin

Mişima'nın ince bir melankoli ve su yüzüne çıkan hayalkırıklığı barındıran karakterlerini uzun uzun anlattıktan sonra sert bir tokat gibi çarptığı finaliyle tüm eserleri arasında ayrı bir duruşu var kitabın. Şiddetin gemici düğümü atılmıştır, kitap bittiğinde onu çözecek kimsenin olmadığını bilmek yürekleri daraltır. Değişen Japonya'yı anlatmak için biri ufka bakan bir çocuk ile diğeri denize sırtını dönen yetişkin bir adamı seçmiş yazar bu seferinde. Okumaya değer.


10.06.2020

Arası olmayan bir kitap

İlk okuduğum Yukio Mişima kitabı, genel olarak yazarın diğer kitaplarından ayrılan Dalgaların Sesi'ydi. Çok beğendiğim, sevdiğim bir ada, deniz ve aşk hikayesiydi. 2. olarak ise bu kitabı, yani Denizi Yitiren Denizci'yi okudum. Kendi adıma bambaşka uçlardaki bu iki kitaba da hayran kaldım. Fakat, her iki kitabı da birçok arkadaşıma önerdim ve sevenler olduğu kadar, özellikle Denizi Yitiren Denizci kitabını hiç sevmeyenler de oldu.

Denizi Yitiren Denizci TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Denizi Yitiren Denizci, Yukio Mişima

Yorum Gönder