5 Aralık 2021

Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde Abdelillah Benarafa Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 26,4 TL
Yazarı: Abdelillah Benarafa
Çevirmen: Abdelillah Benarafa

Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Abdelillah Benarafa olan ve Ketebe yayınevinin yayınlamış olduğu, 376 sayfalık Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde TIKLA PDF İNDİR !

Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde Yazarı Kimdir ?

Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde yazarı Abdelillah Benarafa 'dır. Abdelillah Benarafa yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Biyografi & Oto Biyografi türündedir.

Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde PDF indir oku

Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ketebe yayınevi tarafından yayınlanan, 376 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde TIKLA PDF İNDİR !

Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde TIKLA PDF İNDİR !

Yazar, bu romanında bizleri 9. yüzyıl Bağdat'ına doğru Cüneyd-i Bağdadî ve onun marifet ehli cemaati ile birlikte manevi bir yolculuğa çıkarıyor. Çıktığımız bu yolculuk esnasında, yıkılmış olan Pers ve Bizans medeniyetinin enkazı üzerine inşa olan görkemli İslam medeniyetinin kuruluşuna eşlik ediyoruz. Bu sayede dil bilimlerinin, fıkıh, kelam ve felsefe ekollerinin kuruluşuna da yakından şahit oluyor, o dönemde yaşanan ve İslam tarihinde çok önemli bir yer edinmiş Halku'l-Kur'an krizi esnasında İbn Hanbel'in, ilahi aşk davasında ise Semnûn ve arkadaşlarının yargılanma sürecini merakla takip ediyoruz. Ayrıca el-Hallâc'ın yargılanıp çarmıha gerilerek idam edilmesine sebep olan şartların ve sebeplerin yakından tanığı oluyoruz. Bir yandan da Bağdat'ın giyim kuşam, yemek ve hatta koku kültürüne aşina olmak da cabası.

Farklı fikir akımlarının ve siyasi görüşlerin hakim olduğu bir dünyada payandası aşk, marifet ve sevgi olan tasavvuf ve kültüre dair bir otorite inşa ederken bizler romanın kahramanı olan Cüneyd-i Bağdadî'nin sadece tasavvufi değil, beşeri hayatına da dair bütün aşamaları tek tek izliyoruz.

(Tanıtım Bülteninden)

Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde TIKLA PDF İNDİR !Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Biyografi & Oto Biyografi
Etiketler; Edebiyat, Biyografi & Oto Biyografi, Cüneyd-i Bağdadi: Hikmetin Peşinde, Abdelillah Benarafa

Yorum Gönder