19 Aralık 2021

Çarklar Arasında Hermann Hesse Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 19,18 TL
Yazarı: Hermann Hesse
Çevirmen: Hermann Hesse

Çarklar Arasında indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Hermann Hesse olan ve Can Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Çarklar Arasında eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Çarklar Arasında ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Çarklar Arasında TIKLA PDF İNDİR !

Çarklar Arasında Yazarı Kimdir ?

Çarklar Arasında yazarı Hermann Hesse 'dır. Hermann Hesse yazdığı bu eserle Nobel Edebiyat Ödülü almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Çarklar Arasında PDF indir oku

Çarklar Arasında indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Can Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Çarklar Arasında TIKLA PDF İNDİR !

Çarklar Arasında TIKLA PDF İNDİR !
Hermann Hesse'nin kendi yaşamöyküsüyle de paralellikler taşıyan "Çarklar Arasında"nın kahramanı Hans Giebenrath, Almanya'nın küçük bir kasabasında yaşamaktadır. İçedönük ama çok yetenekli bir genç olan Hans, devletin açtığı yatılı okul sınavına kasabadan gösterilebilecek tek adaydır. Snavda başarılı olmasının ardından Hans'ı sıkı çalışma günleri bekler. Tek hedefi, başarılı olmak, küçük düşmemek, ailesini ve çevresindekileri hayal kırıklığına uğratmamaktır. Oysa okulda tanıştığı Hermann, yaşamını ders çalışma üzerine kurmayan birisidir; Hans'ın bütün planlarını, yaşam felsefesini değiştirir. Yirminci yüzyılın en önemli yazarlarından, 'Nobel Edebiyat Ödülü' sahibi Hermann Hesse'nin, yaşadığı yüzyılın ilk yarısında geçerli eğitim sistemini eleştirdiği "Çarklar Arasında", insanın, doğanın yarattığı haliyle hiçbir düzenin hüküm sürmediği bir cangıla benzediği düşüncesinden yola çıkıyor, okullarda verilen eğitimin gençleri toplumun yararlı bir üyesi yapma ve bireye hiçbir özgürlük alanı tanımama çabasını eleştirirken doğal insanın belli sınırlar içinde zorla tutulmaya çalışmasına karşı çıkıyor. Hesse'nin insancıl ve barışsever felsefesi, tüm yapıtlarında olduğu gibi "Çarklar Arasında"da ön sırada yer alıyor.



Sayfa Sayısı: 250

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları Çarklar Arasında TIKLA PDF İNDİR !

06.09.2015

ÇARKLAR ARASINDA

Kitapla ilgili yapılan değerlendirmeler, kitabın arka kapağındaki özet kitapa karşı olusan beklentimi tam olarak karşılamadı.Bunda Kamuran Sipalin cevirisinin etkisi büyük. Egitim sistemin carpikligi uzerine bir eleştiri anlatisi olarak tanitimi yapilan kitapta bu konu cok derinlemesine işlenmemiş. O hissi vermiyor okuyucuya. Ama herşeye rağmen okunmalı bu kitap. Bir insanin ruhunun derinliklerinde yatan ve bunu yaşama firsati etrafindaki insanların beklentilerinde kaybeden Hansin hikayesi...Bu acidan baktığınızda iyi bir roman


18.10.2007

Mükemmel

Eğitim sistemi çok iyi bir şekilde eleştirilmiş. Baş karakter Hans'ın aile, din ve okul gibi etkenlerle girdiği bunalımı anlatıyor. Hans'tan çok arkadaşı asi Hermann dan etkilendim. Eğitimle ile ilgili geçen şu söz kitabı özetliyor aslında... "İnsan doğası gereği balta girmemiş bir orman gibidir. Eğitim isteğimiz dışında bu ormana girer ve bizleri zorla belli sınırlar içine sokar." Önceleri Hans'ın çarka uyum sağlamaları ardından arkadaşı Hermann sayesinde farklı bir insana dönüşmesi, ama istediklerini hayata geçirememesi... ardından okul müdüründen gelen şu söz... derslerini çalış, Hermann'la görüşmen yasak yoksa çarklar arasında kalırsın... sonlarında Hans'ın onların kurallarına uymayıp en doğru yolu seçmesi... etkileyici demek az kalır, kitap budur diyorum...


25.05.2007

4 Yıldız

Kitap Okul-Roman denilen türün başarılı örneklerinden. İlk gençlik döneminde yaşanılan çıkmazları, bunalımları, yalnızlığı ve beklentileri Herman Hesse gözüyle okuduğunuzda hiç yabancılık çekmeyeceğinize eminim. Özellikle günümüzde yarış atı misali yetiştirilen çocuklar ( ki eminim bir çoğumuz bu hissi yaşamışızdır ) bu kitapta kendilerinden birisini bulacaklar. Üzerindeki baskılar karşısında zaman içinde uyum gösteremeyip doğaya, kendisine dönen bir çocuğun hüzün veren öyküsü.

Çarklar Arasında TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Roman, Çarklar Arasında, Hermann Hesse

Yorum Gönder