2 Aralık 2021

Candide François Marie Arouet Voltaire Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 12,6 TL
Yazarı: François Marie Arouet Voltaire
Çevirmen: Ayşe Meral

Candide indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı François Marie Arouet Voltaire olan ve Alfa Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Candide eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Candide ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Candide TIKLA PDF İNDİR !

Candide Yazarı Kimdir ?

Candide yazarı François Marie Arouet Voltaire 'dır. François Marie Arouet Voltaire yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Candide PDF indir oku

Candide indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Alfa Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Candide TIKLA PDF İNDİR !

Candide TIKLA PDF İNDİR !
Alman filozofu Leibniz'in "Yaşadığımız dünya dünyaların en iyisidir" mantığına karşı çıkarak yazılan 1759 tarihli Candide, Voltaire'in en önemli yapıtlarından biridir. Candide adlı iyi niyetli bir genç Almanya'da yaşadığı şatodan kovulduktan sonra Avrupa, Afrika ve Asya'da büyük felaketlerin tam ortasına düşer. Depremler, engizisyon tehlikesi, frengi hastalığı, cinayetler arasında oradan oraya savrulur. Mümkün dünyaların en iyisinde yaşadığımızı söyleyen hocası Pangloss'un öğretilerini bu maceralarda hiç aklından çıkartmayacaktır, ama dünyanın halini, insanların kötülüğünü gördükçe de umutsuzluğa kapılmadan edemez. Almanya'da bir şatodan sefil bir hayata, düşler ülkesi Eldorado'dan İstanbul'a dek uzanan, iyimserliği alaya alan ve bu sırada hayatı, hayatın amacını sorgulayan bir yapıt.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 170

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık Candide TIKLA PDF İNDİR !

20.09.2020

Başyapıt

Yaşadığımız dünyanın alternatif dünyalar arasında en iyisi olduğuna inanan kahramanımızın başına gelen trajikomik olayları anlatmaktadır. Eğlenceli ve ağır hiciv içeren bir eserdir. Sıkılmadan okuyabileceğiniz olağanüstü bir kitap...


07.09.2020

ironi

Önemli bir aydınlama eseridir. İnsanın bu dünyada "neden var olduk, neden ölüyoruz" gibi cevabını asla öğrenemeyeceği şeylerle vakit kaybetmektense, her insanın bildiği en iyi şeyi yapması "kendi bahçesini yetiştirmesini" söyler. Okunması gereken, ironilerle dolu klasiklerden.


03.09.2020

Kandit

Leibniz'i alaya aldığı kitaptır. Haklıdır üstelik. Candide kitabın sonunda yolunu İstanbul'a düşürür sevdiği uğruna ve düğüm buradaki bir köylümüzce çözülür.

Candide TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Candide, François Marie Arouet Voltaire

Yorum Gönder