13 Aralık 2021

Beş Paralık Roman Bertolt Brecht Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 26,98 TL
Yazarı: Bertolt Brecht
Çevirmen: Sevgi Soysal

Beş Paralık Roman indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Bertolt Brecht olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Beş Paralık Roman eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Beş Paralık Roman ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Beş Paralık Roman TIKLA PDF İNDİR !

Beş Paralık Roman Yazarı Kimdir ?

Beş Paralık Roman yazarı Bertolt Brecht 'dır. Bertolt Brecht yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Beş Paralık Roman PDF indir oku

Beş Paralık Roman indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Beş Paralık Roman TIKLA PDF İNDİR !

Beş Paralık Roman TIKLA PDF İNDİR !
Beş Paralık Roman, tiyatronun ustası Brecht'in Hitler'in iktidara gelişinden sonra yazdığı ilk büyük satiri. Üç Kuruşluk Opera'nın ardından yazdığı Beş Paralık Roman'da silah sanayii, finans sektörü ve savaşlar arasındaki nedensellik bağına işaret eden Brecht, yoksulluğu, yozlaşmayı ve şiddeti teşvik eden toplumsal sistemi satirik bir dille sorguluyor. 1902'de, Boer Savaşı sırasında geçen Beş Paralık Roman'ın sayısız entrika ve olay örgüsünden oluşan geniş ölçeğinde Londra'daki politikacılar, işadamları ve hırsızlar kazanç paydası etrafında birleşirken masumiyet kavramı bir boş gösterene dönüşüyor. Romanda betimlenen dünyanın günümüz mülkiyet ve para dünyasıyla benzerliği Brecht'in klasikleşmesinin haklı nedenlerini ortaya koyuyor. Beş Paralık Roman, toplumsal manipülasyon ve demagoji üzerine unutulmaz bir satir.

"Brecht hem sömürülenlerle, hem de sömürenlerle ilgilenir. Değişik tarihsel dönemleri bir arada incelemesinin ve gangster tiplerini Dickens zamanının tempo ve dış görünüşünü yansıtan bir Londra'ya yerleştirmesinin nedeni budur."
-Walter Benjamin-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 362

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Beş Paralık Roman TIKLA PDF İNDİR !

17.03.2011

biraz mizah

roman beş paralık diyor ama görüyoruz ki 20 lira :)

Beş Paralık Roman TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Beş Paralık Roman, Bertolt Brecht

Yorum Gönder