8 Aralık 2021

Başın Öne Eğilmesin Hıfzı Topuz Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 24,5 TL
Yazarı: Hıfzı Topuz
Çevirmen: Hıfzı Topuz

Başın Öne Eğilmesin indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Hıfzı Topuz olan ve Remzi Kitabevi yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Başın Öne Eğilmesin eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Başın Öne Eğilmesin ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Başın Öne Eğilmesin TIKLA PDF İNDİR !

Başın Öne Eğilmesin Yazarı Kimdir ?

Başın Öne Eğilmesin yazarı Hıfzı Topuz 'dır. Hıfzı Topuz yazdığı bu eserle Orhan Kemal Roman Armağanı almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Başın Öne Eğilmesin PDF indir oku

Başın Öne Eğilmesin indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Remzi Kitabevi yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Başın Öne Eğilmesin TIKLA PDF İNDİR !

Başın Öne Eğilmesin TIKLA PDF İNDİR !
Hıfzı Topuz bu romanda, belgelere dayanan özgün kurguyla Sabahattin Ali'nin Nâzım Hikmet'ten Bedri Rahmi Eyuboğlu, Orhan Veli ve Asaf Halat Çelebi'ye; Sabiha Sertel'den Vâlâ Nurettin, Rasih Nuri İleri, Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz'a yayılan dostluğuna ve 41 yaşında karanlık güçler tarafından katledilmesine uzanan trajik yaşamına ayna tutuyor. Sabahattin Ali, 41 yıllık yaşamı boyunca Türk edebiyatının dünya dillerine çevrilen seçkin örneklerini vermekle kalmadı, yalnızca yurdu için bağımsızlık istedi, özgürlük istedi, çağdaşlaşma istedi.. Bu değerlerin düşleriyle yaşadı. Bu düşlerin bedeli sürgünler, hapishaneler ve sonunda Istranca ormanlarında tutuklanıp katledilişle ödenecekti.



Sayfa Sayısı: 264

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Remzi Kitabevi Başın Öne Eğilmesin TIKLA PDF İNDİR !

26.12.2014

saygı duruşu

Bu kitap Sabahattin Ali´ye bir saygı duruşu niteliğinde...


02.02.2011

Tavsiye ediyorum

Türk edebiyatının güzel ve çocuk adamının heyecanını kaybetmeden, kendine ve ülkesine ihanet etmeden, her insan gibi bazen başarılı bazen başarısız, ama sonuç olarak inandığı şekilde yaşaması ve öldürülmesi anlatılıyor bu kitapta. Hıfzı Topuz´da bir tılsım var, kendi tanıklığının sağladığı avantajı, başarılı bir edebiyatçılıkla birleştiriyor ve yakın tarihi müthiş bir dille romanlaştırıyor kitaplarında. Ben Kara Çığlık´ı da benzer bir heyecan ve hızla okumuştum. Bu kitabı da gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum bu ülkenin hangi güzel insanlarını hangi güçlere yaranmak için kaybettiğiyle ilgilenen tüm okuyuculara.


10.03.2009

harika

Çok güzel bi kitap. Hıfzı Topuz'un diğer kitaplarından bazılarını da okudum ama bu kitap harikaydı. Kesinlikle tavsiye ederim mükemmel bi kitap su gibi akıp gidiyo...

Başın Öne Eğilmesin TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Başın Öne Eğilmesin, Hıfzı Topuz

Yorum Gönder