22 Kasım 2021

Vadideki Zambak Honore de Balzac Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 11,7 TL
Yazarı: Honore de Balzac
Çevirmen: Volkan Yalçıntoklu

Vadideki Zambak indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Honore de Balzac olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Vadideki Zambak eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Vadideki Zambak ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Vadideki Zambak TIKLA PDF İNDİR !

Vadideki Zambak Yazarı Kimdir ?

Vadideki Zambak yazarı Honore de Balzac 'dır. Honore de Balzac yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Vadideki Zambak PDF indir oku

Vadideki Zambak indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Vadideki Zambak TIKLA PDF İNDİR !

Vadideki Zambak TIKLA PDF İNDİR !


Honoré de Balzac (1799-1850): 19. yy Fransız edebiyatının büyük ismi. Edebi kariyerine oyun yazarak başladı. Ancak aldığı eleştiriler neticesinde romana yöneldi. Yirmi yılda 85 romanı tamamladı, öldüğünde arkasında 50 roman taslağı bıraktı. 1830 yılında kurmaca eserlerini Dante'nin İlahi Komedya'sına atıfla İnsanlık Komedyası başlığı altında topladı. Bir kısmı zamanla edebiyatın arketiplerine dönüşen 2000'i aşkın karakter yarattı, tüm bu karakterleri önyargıdan uzak analitik bir yaklaşımla, toplumsal sınıfından yalıtmaksızın ele aldı. Romana kazandırdığı toplumsal ve gerçekçi çerçeve ona gerçekçi romanın kurucusu unvanını kazandırdı.

İnsanlık Komedyası'nın Töre İncelemesi ayağında Taşra Yaşamından Sahneler başlığı altında yer alan Vadideki Zambak 1836 yılında yayımlandı. Roman, gençlikten yetişkinliğe uzanan yolu, evli bir kadına duyduğu aşkla kateden Felix'in hikâyesini anlatıyor.
(Tanıtım Bülteninden)


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 328

Baskı Yılı: 2016


Ciltli:

Sayfa Sayısı: 328

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

Vadideki Zambak TIKLA PDF İNDİR !

13.09.2020

13.09.20

Gerçekten okunması gereken kitaplar arasında tavsiye ederim.


08.07.2020

çok merakla gelmesini bekliyorum

okumak için sabırsızlanıyorum


31.03.2019

Vadisinde Zambak -Kitap Yorumu

Bu kitap gerçekten de Balzac'ın ustalık eseri...Yeri geldiğinde sanki bana yapılmış gibi Felix 'e kızıyor, yeri geldiğinde Henriette'in Felix'e karşı tutumunu değiştirmesi için adeta can atıyordum. Yeri geldi ağladım,yeri geldi yine ağladım (ama bu sefer mutluluktan). Bu kitap kalbimde ve kitaplığımda büye bir yer edindi. O dönemin ağır şartlarında, kendisine düşen nankör kocası ve hasta 2 çocuğuyla beraber,adeta bir hapisaneye dönüştürülen hayatı ,asla yaşayamadığı, yaşamaya cüret edemediği aşkı karşısında yine kaybeden taraf olan Henriette'in biricik Felix 'i  gözleri önünde(temsili) başka bir kadınla evleniyor  ve bu aşkından habersiz olan kocası ve 2 çocuğundan gizli bir şekilde çektiği aşk acısı, geçmiş yılların getirdiği yorgunluk, acı hatıralar, elini kaldırması bile imkansızken herkesin önünde hiçbir şey yokmuş gibi dimdik ayakta durmak zorunda kalıp gülümsemesi,hayata ve hayatındaki herkese karşı oluşan büyük hayal kırıklığı ve içine attığı her şey Felix yeni karısıyla evinde hoşbeş yaparken ölümüne sebep oldu.

Vadideki Zambak TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Vadideki Zambak, Honore de Balzac

Yorum Gönder