21 Kasım 2021

Nohut Oda Melisa Kesmez Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 12,35 TL
Yazarı: Melisa Kesmez
Çevirmen: Melisa Kesmez

Nohut Oda indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Melisa Kesmez olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Nohut Oda eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Nohut Oda ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Nohut Oda TIKLA PDF İNDİR !

Nohut Oda Yazarı Kimdir ?

Nohut Oda yazarı Melisa Kesmez 'dır. Melisa Kesmez yazdığı bu eserle Sait Faik Hikaye Armağanı almıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Nohut Oda PDF indir oku

Nohut Oda indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Nohut Oda TIKLA PDF İNDİR !

Nohut Oda TIKLA PDF İNDİR !

Nohut Oda

Melisa Kesmez'in üçüncü kitabı olan Nohut Oda, bir solukta okuyacağınız öykülerden oluşuyor. 5 öyküden oluşan kitap, genel olarak bir yere ait olmanın zorluğu üzerine düşündürürken; her şeye rağmen kendi kozasını örenlere ve kendine ait bir dünya yaratanlara sesleniyor.

65.Sait Faik Abasıyanık hikaye armağanı da alan kitap, sade üslubu ve sarıp sarmalayan sıcaklıktaki öyküleri ile son yılların en dikkat çeken öykü kitapları arasında gösteriliyor.

Bir Yere Ait Olmanın Huzuru ve Sıkıntısı Üzerine...

"Kendini bildi bileli kabuğunu arayanlara" diye başlayan kitap, sizi bazen hüzünlü bazen de keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Sade bir dille anlattığı 5 farklı öykünün de ortak noktasını, gidenlerin ardında kalanların yaşadığı duygu durumları oluşturuyor. Duygu yoğunluğu oldukça ağır basan öyküler size birçok duyguyu yeni baştan sorgulatırken anlatımdaki gerçekçi öğeler ve hisler sizi bir anda öykülerin içerisine çekiyor.

"Gitmek mi daha zordur yoksa gidenlerin ardında kalmak mı?" Her öyküde bu sorulara farklı bir bakış açısı ile bakacak, muhteşem betimlemeler eşliğinde normalde sıradan gibi görünen ayrıntıların bile ustalıkla işlenmesine hayran kalacaksınız. Ayrıca her öyküde kendini güçlü bir biçimde hissettiren mekan ve insan arasındaki bağlantı, kimi zaman bu ilişkinin önemini gösterirken kimi zamanda sıradanlığına vurgu yapması ile de dikkat çekiyor.

Kısaca kitaptaki öykülerin konuları ise;

1.Kalanlar: Bu öyküde, giden birinin ardından geride kalanın artık birlikte olmadıkları o evde yaşadığı sıkışmışlığı ve hissettiklerini güzel betimlemeler eşliğinde okuyoruz.

2.Son Bir Çay: Bu öyküde ise ilişkinin içerisine sıkışmış bir kadının yıllar sonra sevdiği adamla yüzleşmesi ve gidebilmek için, içinde yaşadığı duygu fırtınalarını görüyoruz.

3.Annemin Çadırı: Küçük bir kızın ağzından anlatılan bu hikayede ise, deprem sonrası çadırını alıp evden giden annesinin, babası ile olan ilişkilerindeki sıkışmışlığa ve sorgulamaya şahit oluyoruz.

4.Görüşürüz: Bu hikayede, yıllar önce evi terk eden babası ile olan ilişkisini, bir rüya sonrası yeni baştan sorgulayan bir kadının duygu geçişlerini onunla birlikte yaşıyoruz.

5.Kız Kardeşim Handan: Diğer hikayelerden biraz daha uzun olan bu sonuncu hikayede, annesini kaybettikten sonra farklı şekilde hayata tutunmaya çalışan iki kız kardeşin çabasını görüyoruz.

En Sevilen Kitaplara Hemen Şimdi Sahip Olun!

Nohut Oda, naif ve dupduru bir dilin muhteşem gözlem yeteneği ile birleştiği öyküleri sizlerle buluşturuyor. Her öykü severin kitaplığında mutlaka olması gereken bu kitabı sakın kaçırmayın. İçinizde bir yerlere dokunacak bu öyküler ile hemen tanışmak için Nohut Oda'yı da sepetinize ekleyin!

Nohut Oda TIKLA PDF İNDİR !

21.08.2020

Hayatlara dokunan cümleler...

Yazarın sıcacık, kendisine çeken üslubuna hayran kaldım. Bazı cümleleri hayatıma nokta atışı olmuş sanki. Sayesinde öykü sevgim daha da arttı. Daha nice eserlerini okuyucusuyla paylaşması dileğiyle...


24.06.2020

Mutlaka okumalısınız.

Melisa Kesmez en sevdiğim kadın öykücü diyebilirim. Sadece kitaplarını değil kitap eleştirilerini de severek takip ediyorum. Kendisi her kitabına bir öncekinin önüne geçecek bir şeyler koyuyor. Bütün kitaplarını çok sevsem de "Nohut Oda"nın diline hayran kaldım. Yeni kitabını heyecanla bekliyorum.


01.06.2020

Öykü Severlere Tavsiye

Nohut Oda yazarla tanışma kitabım oldu.Kullandığı kelimeler anlattığı hikayeler beni oldukça etkiledi.İncecik ama vurucu bir kitap.Kesinlikle diğer kitaplarını da alıp okuyacağım.

Nohut Oda TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Nohut Oda, Melisa Kesmez

Yorum Gönder