30 Kasım 2021

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet Dante Alighieri Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 45,0 TL
Yazarı: Dante Alighieri
Çevirmen: Senay Haznedaroğlu

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Dante Alighieri olan ve Oğlak Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet TIKLA PDF İNDİR !

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet Yazarı Kimdir ?

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet yazarı Dante Alighieri 'dır. Dante Alighieri yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Şiiri türündedir.

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet PDF indir oku

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Oğlak Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet TIKLA PDF İNDİR !

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet TIKLA PDF İNDİR !

Dünya şiirinin başyapıtı İlahi Komedya, Dante'nin Cehennem'e, Âraf'a ve Cennet'e yaptığı düşsel bir geziyi destanlaştırır. İlahi Komedya, 14.233'e ulaşan toplam dize sayısı ile, şiir tarihinin en uzun soluklu şiiridir. Dante'nin, 1300 yılının 7 Nisan Perşembe gecesi başlayan gezisi bir hafta sürer, Dante'ye Cehennem ve Âraf yolculuğu boyunca Latin şair Vergilius rehberlik eder. Âraf'ın tepesinde Vergilius yerini, Cennet'te Dante'ye rehberlik edecek olan Beatrice'ye bırakır. Dante, Beatrice'yi ilk gördüğünde kendisi dokuz, Beatrice sekiz yaşındadır. Dante, ömrü boyunca Beatrice'ye bağlı kaldığı gibi, düşünce dünyasının da esin kaynağı olur Beatrice.

Vergilius'un Aeneis destanını örnek alan ve sıradışı bir aşka mitoloji, tarih ve kutsal metinlerle de desteklenen gerçeküstücü bir ortamda yakılan bir ağıt olarak da değerlendirilebilecek olan İlahi Komedya'nın tarih ve felsefeden dinbilime, gökbiliminden geometriye uzanan bir ansiklopedi niteliği taşıması da bir başka özelliğidir.

Eksiksiz ve ilk kez şiir olarak Türkçeleştirilen İlahi Komedya da hak ettiği yerde... Oğlak Klasikleri'nde.

(Tanıtım Bülteninden)

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet TIKLA PDF İNDİR !

09.07.2020

İlahi komedya

Okunması gereken önemli bir kaynak


11.11.2018

Mükemmel bir çeviri

Okuması keyifli anlaşılır harika bir çeviri.


06.08.2018

Rekin Teksoy

Şiir biçiminde ilk çeviri, Rekin Teksoy'un ön sözü ve dipnotları mutlaka okunmalı.

İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Şiiri
Etiketler; Edebiyat, Şiir, Dünya Şiiri, İlahi Komedya - Cehennem, Araf, Cennet, Dante Alighieri

Yorum Gönder