30 Kasım 2021

Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri François Rabelais Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 10,4 TL
Yazarı: François Rabelais
Çevirmen: François Rabelais

Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı François Rabelais olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri Yazarı Kimdir ?

Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri yazarı François Rabelais 'dır. François Rabelais yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri PDF indir oku

Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !
Gargantua'nın aramıza ne kadar eski bir soydan geldiğini görmek için sizi Pantagruel'in yüce hayat hikayesine yollarım. Orada uzun boylu öğrenirsiniz devlerin dünyamıza nasıl geldiğini ve Pantagruel'in babası Gargantua'nın onların özbeöz evladı olarak nasıl doğduğunu; gerçi bu öyle bir konudur ki ne kadar tekrarlansa, siz beyzadelerin o kadar hoşlarına gider, Platon'un Philebos ve Gorgias'ından bilirsiniz, Horatius da der ki, kimi konular, herhalde bunlar gibileri, ne kadar sık söylenirse, o kadar tatları artar öyledir ama şimdilik bunları anlatmadan geçmemi hoş görün...


Ciltli:

Sayfa Sayısı: 280

Baskı Yılı: 2006


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 254

Baskı Yılı: 2015


e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 197

Baskı Yılı: 2006


Dili: Türkçe
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

11.09.2020

okunmalı

Rönesans ta etkili olan kişiler Erasmus Rebelais ve Montaıgne olarak kabul edilir. Ve bu kitabıokuyunca hak vereceksiniz. Okunması gereken bir yazar.


25.08.2019

okuyucu romandan ne çıkarmak istiyorsa çıkarmakta serbesttir.

rabelais (16.yy); hümanist, doktor, aydın kişi, taşlamanın rönesans temsilcisi. gargantua; theleme tekkesinin, kapısında "istediğini yap" yazan erkekli kadınlı bilgi ve erdem yuvasının kurucusu dev, iyi eğitimli bir entellektüel kişi.ve kitap: göndermelerle dolu, bazen sarkastik bazen didaktik bir masal. zamanının ötesinde çünkü yerdiği kurumlar bugün de ayakta, her ne kadar değişim yaşasalar da bugün de bir otorite olarak öylece duruyor.çeviri: turkiye is bankasi kultur yayinlarindan, sabahattin eyuboglu,azra erhat ve vedat gunyol'un nefis çevirisiyle çıkmış kitap.dip notlar kimine yorucu gelse de bence gayet yerinde. kitabın arkasında değil aynı sayfada verilmesi bence de doğru bir okuma sağlıyor.ve son olarak yazarın da önsözde söylediği gibi "okuyucu romandan ne çıkarmak istiyorsa çıkarmakta serbesttir."


14.12.2015

gülmektir çünkü insanı insan eden!

okurken güleceğiniz, gülerken düşüneceğiniz çok sağlam bir kitap. Okumanın keyfi de bu değil midir zaten: satır aralarına inebilmek.
Gargantua mutlulukla okunan bir kitap..

Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Gargantua - Hasan Ali Yücel Klasikleri, François Rabelais

Yorum Gönder