24 Kasım 2021

72. Koğuş Orhan Kemal Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,6 TL
Yazarı: Orhan Kemal
Çevirmen: Orhan Kemal

72. Koğuş indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Orhan Kemal olan ve Everest Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık 72. Koğuş eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. 72. Koğuş ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
72. Koğuş TIKLA PDF İNDİR !

72. Koğuş Yazarı Kimdir ?

72. Koğuş yazarı Orhan Kemal 'dır. Orhan Kemal yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Öykü türündedir.

72. Koğuş PDF indir oku

72. Koğuş indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Everest Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
72. Koğuş TIKLA PDF İNDİR !

72. Koğuş TIKLA PDF İNDİR !

Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden biri olan Orhan Kemal'in başyapıtlarından biri olan 72. Koğuş, insan haysiyetinin düşebileceği en dipsiz kuyunun hikâyesidir Tüm yapıtlarında her şeye rağmen insana olan inancını ve sevgisini korumuş olan Orhan Kemal, bu derin çukura yuvarlanmış olan insanların, en yakınını bile üç kuruşa vurabilecek kadar alçalmış olanların dünyasını bir koğuşun karanlığında anlatırken bile direnişin sesini duyuruyor okurlarına. Alçalışın bile yok edemeyeceği insanlık onurunu dile getiriyor.
Orhan Kemal'in kitapları bîr okurum hayatta rastlayabileceği o çok nadir hazineler arasında yer alır. Çok az yazar okurunun dünyasında onun kadar iz kakır, çok az yazar okurunu onun kadar biçimlendirir. Orhan Kemal umudu ve aydınlığı yeniden kazanmamız için yol gösterir bize. Orhan Kemal'in kitapları bîr okurum hayatta rastlayabileceği o çok nadir hazineler arasında yer alır. Çok az yazar okurunun dünyasında onun kadar iz kakır, çok az yazar okurunu onun kadar biçimlendirir.

(Tanıtım Bülteninden)

72. Koğuş TIKLA PDF İNDİR !

29.10.2020

Orhan Kemal

Orhan Kemal hep doğru tercihtir. Yine çok güzel bir kitaptı.


16.10.2019

Orhan Kemal'in üslup güzelliği

çoğunlukla karakter gerçekmişçesine sinirlendiren, söylenmeye sebep olan, üzen, buran bir sıcak hikaye. En sevdiğim kitap diyince aklıma gelen kitaplardan olabilmiş bir eser. Şahanelik.


02.05.2019

Bağlanma Arzusu

Orhan Kemal'in tüm eserlerinde olduğu gibi bu eserin de de üslubundan tutunda seçilen konuya kadar her şey o kadar gerçekçidir ki siz de o ortamda o olayın içerisinde yaşamaktasınızdır. 72. Koğuş bir hapishane ortamına bir çok kişinin bir araya gelmesiyle oluşturulan bir eserdir. Kahramanlardan asıl kim daha etkileyici olduğunu sorgulamaktan daha ziyade ana karakterlerden birinin bir bağlanma arzusu dikkati çeker. Hiç görmediği bir bayana  kendi çamaşırlarının  yıkatılması vasıtası  ve gelen giden mektuplar ile bağlanan birinin hazin sonu anlatılmaktadır. Bu durum aslında birazda insanın çaresizlik içerisindeyken bir sevilme arzusu ya da o çaresizliği aşabilmenin tek yolunun kendisine sevgi yollu bir derman aramasından kaynaklanmaktadır.  Hissedilen duygular henüz bir temasa geçilmese dahi temiz de bir sevginin bir yansımasıdır bu eser.

72. Koğuş TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Öykü
Etiketler; Edebiyat, Türk Öykü, 72. Koğuş, Orhan Kemal

Yorum Gönder