29 Kasım 2020

Otomatik Portakal Anthony Burgess Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 10,4 TL
Yazarı: Anthony Burgess
Çevirmen: Aziz Üstel

Otomatik Portakal indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Anthony Burgess olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Otomatik Portakal eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Otomatik Portakal ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Otomatik Portakal TIKLA PDF İNDİR !

Otomatik Portakal Yazarı Kimdir ?

Otomatik Portakal yazarı Anthony Burgess 'dır. Anthony Burgess yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Roman türündedir.

Otomatik Portakal PDF indir oku

Otomatik Portakal indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Otomatik Portakal TIKLA PDF İNDİR !

Otomatik Portakal TIKLA PDF İNDİR !

"Tüm hayvanların en zekisi, iyiliğin ne demek olduğunu bilen insanoğluna bir baskı yöntemi uygulayarak onu otomatik işleyen bir makine haline getirenlere kılıç kadar keskin olan kalemimle saldırmaktan başka hiçbir şey yapamıyorum…" Karabasan gibi bir gelecek atmosferi… Geceleyin sokakları terörize eden, yaşamları şiddet üzerine kurulu gençler ve bu hikâyenin anti-kahramanı Alex... Yayımlandığı günden bu yana "kült roman" özelliğini kaybetmeyen Otomatik Portakal'ın 15 yaşındaki kahramanı, "iyi ya da kötü nedir?", "İnsan özgür iradesiyle kaderini seçebilir mi?" gibi soruların yanıtlarını kurcalarken, şiddet dolu sahnelere Beethoven'ın, Mozart'ın müziği eşlik ediyor; Alex ve "çete kardeşleri" Pete, Georgie ve Aptalof, yarattıkları yepyeni dilin kelimelerini okurun zihnine kazıyorlar. Ünlü yönetmen Stanley Kubrick tarafından 1971'de filme de çekilen Otomatik Portakal tüm zamanların en sarsıcı romanlarından. "Cockney dilinde (İngiliz argosu) bir deyiş vardır. 'Uqueer as as clockwork orange'. Bu deyiş, olabilecek en yüksek derecede gariplikleri barındıran kişi anlamına gelir. Bu çok sevdiğim lafı, yıllarca bir kitap başlığında kullanmayı düşünmüşümdür. Bir de tabii Malezya'da 'canlı' anlamına gelen 'orang' sözcüğü var. Kitabı yazmaya başladığımda, rengi ve kokusu hoş bir meyvenin kullanıldığı bu deyişin, tam da anlatmak istediğim duruma, Pavlov kanunlarının uygulanmasına dayalı bir hikâyeye çok iyi oturduğunu düşündüm."

- Anthony Burgess -

(Tanıtım Bülteninden)

Otomatik Portakal TIKLA PDF İNDİR !

19.11.2020

Şaşırtıcı

Kitabın başlarında bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Nasıl da güzel bir şeymiş gibi anlatıyor diyorsun. Sonuna doğru işler değişiyor.


13.11.2020

güzel

İyi kurgulanmış, merak uyandırıcı bir kitap. Öneririmm.


09.11.2020

Mükemmel

Okuduğum en iyi distopyalardan diyebilirim, çok iyi kurgulanmış, her bir cümlesinin anlamları var.

Otomatik Portakal TIKLA PDF İNDİR !

Yorum Gönder