2 Ekim 2023

Candan Geçelim Ya Hu M. Kayahan Özgül Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 36,75 TL
Yazarı: M. Kayahan Özgül
Çevirmen: M. Kayahan Özgül

Candan Geçelim Ya Hu indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı M. Kayahan Özgül olan ve Dergah Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Candan Geçelim Ya Hu eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Candan Geçelim Ya Hu ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Candan Geçelim Ya Hu TIKLA PDF İNDİR !

Candan Geçelim Ya Hu Yazarı Kimdir ?

Candan Geçelim Ya Hu yazarı M. Kayahan Özgül 'dır. M. Kayahan Özgül yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Şiiri türündedir.

Candan Geçelim Ya Hu PDF indir oku

Candan Geçelim Ya Hu indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Dergah Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Candan Geçelim Ya Hu TIKLA PDF İNDİR !

Candan Geçelim Ya Hu TIKLA PDF İNDİR !
Batı dillerinin çoğunda "mısra"ın mukabilinde kullanılan kelime, aynı zamanda "âyet"i de karşılar; çünki, Hak kelâmı şiire benzer. Daha doğru bir söyleyişle, şiir nüzûl edeni taklide çalışır. Şair, bir yandan en yüce kelâmı örnek alarak şiir düzmeye, diğer yandan da onun kalbindeki yerini ifadeye uğraşır. Bu yüzdendir ki, şairin ledünniyat ile münasebeti bizimkine benzemez. Şair Mevlâ'yı zikrin, onu tefekkürün, ona taabbüdün, ona rabtolmanın en kestirme yolu diye şiiri gördükçe, yavaş yavaş kristalize olur ve sonunda sözü bir sünûhâta, bir tulûata dönüşür. İşte bu şanslı kullara "vehbî şair" denir.

Elinizdeki kitap, XIX. asırdan 333 ismin şiirlerini içeriyor. "Kesbî şair"in "vehbî şair" olma cehdinin her merhalesinden farklı örnekler... Kimi yolun başında, kimi varmak istediği yerde... Kimi bir gülistan peşinde, kimi gülünü bulmuş da dalında "lisân-ı asâfir"den şakıyor. Kimi can derdinde, kimi candan geçmiş bile... Ama hepsi de samimî ve okunmaya değer... Her okuma, eski bir tecrübeyi paylaşmak değil midir?
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 667

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Dergah Yayınları Candan Geçelim Ya Hu TIKLA PDF İNDİR !Candan Geçelim Ya Hu TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Şiiri
Etiketler; Edebiyat, Şiir, Türk Şiiri, Candan Geçelim Ya Hu, M. Kayahan Özgül

Yorum Gönder