27 Eylül 2023

Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar Turan Tektaş Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 11,7 TL
Yazarı: Turan Tektaş
Çevirmen: Turan Tektaş

Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Turan Tektaş olan ve Parola Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 144 sayfalık Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar TIKLA PDF İNDİR !

Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar Yazarı Kimdir ?

Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar yazarı Turan Tektaş 'dır. Turan Tektaş yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Biyografi & Oto Biyografi türündedir.

Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar PDF indir oku

Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Parola Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 144 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar TIKLA PDF İNDİR !

Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar TIKLA PDF İNDİR !

Yörük Ali Efe, Kıllıoğlu Hüseyin Efe ve bazı arkadaşları ile birlikte Aydın ilinin Çine ilçesi Yağcılar köyünde toplanarak 16 Haziran 1919 tarihinde Sultanhisar ve Atça arasındaki Malgaç deresinin üstünden geçen Malgaç demiryolu köprüsü yanındaki Yunan karakoluna baskın yaptı. Baskın sonunda karakol tümüyle imha edildi, cephane ve erzaklar ele geçirildi. Bu baskın Batı ve Güney Anadolu'da düzenli, bilinçli ve millî şuurla işgalcilere yapılan ilk baskın olarak kabul edilmektedir. Bu önemli başarı halka ümit ve cesaret vererek, düşmanın yurttan atılabileceğine olan inancını arttırarak Yörük Ali Efe'nin liderliğini perçinledi. Yunan Ordusu ise beklemediği bu baskın karşısında paniğe kapılarak Nazilli'deki kuvvetlerini yakıp yıkarak Aydın istikametine geri çekti.

(Tanıtım Bülteninden)

Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar TIKLA PDF İNDİR !Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Biyografi & Oto Biyografi
Etiketler; Edebiyat, Biyografi & Oto Biyografi, Yörük Ali Efe - Tarihte İz Bırakanlar, Turan Tektaş

Yorum Gönder