27 Eylül 2023

Kahraman - name Bekir Direkci Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 59,5 TL
Yazarı: Bekir Direkci
Çevirmen: Bekir Direkci

Kahraman - name indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Bekir Direkci olan ve Palet Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 744 sayfalık Kahraman - name eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Kahraman - name ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Kahraman - name TIKLA PDF İNDİR !

Kahraman - name Yazarı Kimdir ?

Kahraman - name yazarı Bekir Direkci 'dır. Bekir Direkci yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Kahraman - name PDF indir oku

Kahraman - name indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Palet Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 744 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Kahraman - name TIKLA PDF İNDİR !

Kahraman - name TIKLA PDF İNDİR !

Tarihten günümüze kadar çok geniş bir coğrafyada varlığını sürdüren Türk dilinin tarihsel sözvarlığının ortaya konulabilmesi için değişik dönemlerde yazılmış metinlerin incelenmesine ihtiyaç vardır. Türkler, İslâmiyeti kabulle birlikte yeni bir kültür dairesine dâhil olmuş, Arap ve Fars edebiyatından gerek dinî gerekse din dışı konuları ihtiva eden eserleri Türkçeye tercümeye başlamışlardır. Bu çeviri çalışmaları özellikle XV. yüzyıldan sonra daha da artarak Fars ve Arap edebiyatından birçok hikâye dilimize çevrilmiştir.

Bu çeviri çalışmalarından biri de üzerinde çalıştığımız, Paris Bibliotheque Nationale Supp. Turc 344 numarada kayıtlı, Ebu Tahir Mûsâ et-Tarsusî tarafından telif edilen, Firdevsi-i Rumi tarafından tercüme edilen, 'Alî bin 'Abdullāh tarafından hicri/miladi 955/1548 yılı muharrem/şubat ayında istinsah edilen Kitâbu Kıssa-i Kahramān-ı Kâtil adını taşıyan manzum-mensur karışık eserdir. Pers hükümdarı Huşeng'in dünyaya hâkim olmak için kahramân-ı Kâtil ile beraber Hindistan'da yaptığı savaşların masalsı bir dille anlatıldığı kahramân-nâme, Türk ve İran mitolojisinden izler taşımasının yanında Türkçenin zengin söz varlığından örnekler barındırması yönüyle de dil tarihimiz açısından önem arz etmektedir.

(Tanıtım Bülteninden)

Kahraman - name TIKLA PDF İNDİR !Kahraman - name TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Kahraman - name, Bekir Direkci

Yorum Gönder