12 Eylül 2023

Ali'nin Türkü Defteri Ali Varol Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 14,0 TL
Yazarı: Ali Varol
Çevirmen: Ali Varol

Ali'nin Türkü Defteri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ali Varol olan ve Cinius yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Ali'nin Türkü Defteri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Ali'nin Türkü Defteri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Ali'nin Türkü Defteri TIKLA PDF İNDİR !

Ali'nin Türkü Defteri Yazarı Kimdir ?

Ali'nin Türkü Defteri yazarı Ali Varol 'dır. Ali Varol yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Öykü türündedir.

Ali'nin Türkü Defteri PDF indir oku

Ali'nin Türkü Defteri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Cinius yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Ali'nin Türkü Defteri TIKLA PDF İNDİR !

Ali'nin Türkü Defteri TIKLA PDF İNDİR !

Bu kitaptaki öykülerinde kitap okumayı sevdirmeyi amaçlayan yazar, eğlenceli öyküler sunmaya çalışır. Okurlarını eğlendirmeye çalışırken bir yandan da onların sorgulayıp düşünmelerini amaçlar. Bu nedenle öykülerinde toplumsal sorunlarımızdan bazılarına da değinmektedir. Sözgelimi Kurtlu Elma öyküsünde organik ürün, ilaç kalıntısı konuları olaylar içinde gündeme getirilir. Savurgan Çocuk'ta sınırlı olan dünyamız kaynaklarının savurganlık ölçüsüne varan tüketiminden duyulan rahatsızlık dile getirilerek, doğada dengenin bozulmaması için duyarlı olmamız gerektiği vurgulanır. Ispanak İksiri öyküsünde reklam uğruna bir yanlışın insanlara senelerce nasıl yutturulduğuna yer verilir. Bakış Açısı ve İlk Çok Partili Seçim'de, çağımızda anlaşabilmek, birlikte yaşayabilmek için uzlaşma kültürünün ne kadar gerekli olduğuna dikkat çekilir. Ağaç Yaş İken Eğilir ve Ali'nin Türkü Defteri öykülerinde ise eğitim sistemimizdeki bazı çarpıklıkların altı çizilir.

Ali Varol 1943 yılında Antalya'nın Ahmetler Köyü'nde doğar. İlkokuldan sonra eğitimine bir süre ara vermek zorunda kalır. Daha sonra kendi çabalarıyla Aksu Öğretmen Okulu'na girer ve 1965 yılında okulu birincilikle bitirir. Yurdun çeşitli yerlerinde ve yurt dışında öğretmen olarak çalışır. Yayımlanma aşamasında roman ve öykü kitabı çalışmaları vardır. "Ödeşme" adlı öyküsü Anadolu Halk Bilim Kültür Akademisi tarafından 2017 yılında "Bin Çiçekli Bahçe Yaşar Kemal" anısına düzenlenen öykü yarışmasında üçüncülük ödülü almıştır. Yazar, aynı zamanda ressam olup, kişisel birçok sergi açmıştır.

(Tanıtım Bülteninden)

Ali'nin Türkü Defteri TIKLA PDF İNDİR !

01.09.2019

sosyal

Yurdumuzdaki yörüklerin yaşayışı roman ve öykülerde çok az işlenmiştir. Bu kitaptaki Ödeşme, Şekerciler Takımı, Kurbanlık Eşek, Saflığın Bu Kadarı, Muskacı Veli öyküleri yörüklerin yaşamından birer kesit sunmaktadır. İlgilenen arkadaşlarımızın bilmesini istedim.


29.08.2019

Alinin Türkü Defteri

Yurdumuzdaki yörüklerin yaşayışı roman ve öykülerde çok az işlenmiştir. Bu kitaptaki Ödeşme, Şekerciler Takımı, Kurbanlık Eşek, Saflığın Bu Kadarı, Muskacı Veli öyküleri yörüklerin yaşamından birer kesit sunmaktadır. İlgilenen arkadaşlarımızın bilmesini istedim. Ali Varol

Ali'nin Türkü Defteri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Öykü
Etiketler; Edebiyat, Türk Öykü, Ali'nin Türkü Defteri, Ali Varol

Yorum Gönder