4 Ağustos 2023

Stranek Nivco Mayi Denis O'Hearn Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 17,36 TL
Yazarı: Denis O'Hearn
Çevirmen: Denis O'Hearn

Stranek Nivco Mayi indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Denis O'Hearn olan ve Amara yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Stranek Nivco Mayi eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Stranek Nivco Mayi ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Stranek Nivco Mayi TIKLA PDF İNDİR !

Stranek Nivco Mayi Yazarı Kimdir ?

Stranek Nivco Mayi yazarı Denis O'Hearn 'dır. Denis O'Hearn yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Biyografi & Oto Biyografi türündedir.

Stranek Nivco Mayi PDF indir oku

Stranek Nivco Mayi indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Amara yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Stranek Nivco Mayi TIKLA PDF İNDİR !

Stranek Nivco Mayi TIKLA PDF İNDİR ! Stranek Nîvco Mayî, yirmi yedinci yaşını, açlık grevinde karşılayan IRA militanı Bobby Sands'in yaşamını ve mücadelesi konu almaktadır. O sırada, İngiliz sömürgeciliğine karşı bağımsızlık mücadelesi veren İrlanda Cumhuriyet Ordusu'nun (IRA) üyesi olarak gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı dokuz yıldır hapishanede bulunuyordu. Kuzey İrlanda da "H Blokları" adlı özel tip cezaevindeki baskıların son bulması, tek tip elbise dayatmasından vazgeçilmesi ve IRA mahkûmlarına siyasi statü tanınması talebiyle yürüttüğü açlık grevinin altmış altıncı gününde, 5 Mayıs 1981'de hayata gözlerini kapadı. Bobby Sands ve yoldaşları, taleplerini elde edemediler belki ama o günden itibaren Bobby Sands, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insana ilham veren bir direniş simgesi haline geldi. Türkiye'deki uzun açlık grevlerinde ve ölüm oruçlarında da adı en çok anılıp örnek alınan figür yine Bobby Sands olacaktı. Ne var ki, bu biyografinin basımına değin Bobby Sands'i, açlık grevlerine yol açan sebepleri etraflıca incelemiş ya da tarihin bu dönemini, hapishane hücrelerinin içinden bakarak yeniden canlandırmış bir kitap yoktu. Denis O'Hearn'ün kitabı, birincil kaynaklara başvurularak yapılan araştırma ve görüşmelere dayalı muazzam miktarda yeni materyal içeren bir çalışma olarak bu çarpıcı hayat hikâyesine ışık tutuyor. -Washington Post-

(Tanıtım Bülteninden)

Medya Cinsi: Ciltsiz

Sayfa Sayısı:496

Ebat: 13,5x21,5

İlk Baskı Yılı: 2017

Hamur Tipi:2. Hamur

Baskı Sayısı:1. Basım

Stranek Nivco Mayi TIKLA PDF İNDİR !Stranek Nivco Mayi TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Biyografi & Oto Biyografi
Etiketler; Edebiyat, Biyografi & Oto Biyografi, Stranek Nivco Mayi, Denis O'Hearn

Yorum Gönder