2 Ağustos 2023

Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl Nesrin Güllüdağ Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 20,25 TL
Yazarı: Nesrin Güllüdağ
Çevirmen: Nesrin Güllüdağ

Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Nesrin Güllüdağ olan ve Hiperlink yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl TIKLA PDF İNDİR !

Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl Yazarı Kimdir ?

Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl yazarı Nesrin Güllüdağ 'dır. Nesrin Güllüdağ yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Mektup türündedir.

Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl PDF indir oku

Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Hiperlink yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl TIKLA PDF İNDİR !

Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl TIKLA PDF İNDİR !

Padişahın evi olan haremin başında Valide Sultan yer alır. Valide Sultan, tahta çıkan padişahın sağ olan annesi için kullanılan bir unvandır. 36 Osmanlı padişahından sadece 23'ünün annesi Valide Sultan unvanı alabilmiş, diğerleri oğulları tahta geçmeden vefat ettikleri için bu unvanı alamamıştır. Valide Sultan, haremin en etkili/nüfuzlu kişisi olmasına rağmen bu itibar sadece oğullarının iktidarda kaldığı süre içinde geçerliydi. Valide Sultanlar aynı zamanda, oğlunun statüsünü koruyan, karşılaşabilecekleri tehlike ve güçlükleri sezinleyip bunları bertaraf etmeye çalışan bir anne modelidir. Mahrem olan bu dünyanın kadınlarının mektuplarının daha iyi anlaşılabilmesi için önce harem ve Valide Sultanlık müesseseleri tanıtılmış, mektuplarına yer verdiğimiz Valide Sultanların hayatları hakkında da kısa bilgiler verilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu'ndan devraldığı mirasla arşiv malzemesi bakımından çok büyük bir zenginliğe sahiptir. Sosyal ve beşeri bilimler için ilk elden kaynak olmaları yönüyle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Osmanlı arşivinde yer alan, 17.-18.-19. yüzyıllara ait Kösem Sultan'ın 10, Gülnuş Sultan'ın 14, Mihrişah Sultan'ın 22, Nakşıdil Sultan'ın 2, Şevkiefsar Sultan'ın 16 ve hangi Valide Sultan'a ait olduğu bilinmeyen 8 mektup olmak üzere toplam 72 mektup transkripsiyon ve tıpkıbasımları ile birlikte verilmiş ve gramatikal dizin hazırlanmıştır.
Mektuplar, o dönemin toplumsal yaşantısı, mektup yazma geleneği, yazan kişinin duygu dünyası, olaylara bakışı ve devrinin özellikleri ile ilgili değerli bilgiler verir. Bu mektupların bazılarında gramer, imla ve anlatım bakımından kusurlar olmasına rağmen, döneminin dil özelliklerini yansıtması yönüyle de dikkate değerdir. Mektupların çoğunun bizzat sahibinin kendi kaleminden çıkmış olması, padişah eşlerinin veya annelerinin haremde iyi bir tahsil görmüş olduklarının da bir göstergesidir.

(Tanıtım Bülteninden)

Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl TIKLA PDF İNDİR !Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Mektup
Etiketler; Edebiyat, Türk Mektup, Haremden Valide Sultan Mektupları-17. 18. 19. Yüzyıl, Nesrin Güllüdağ

Yorum Gönder