2 Ağustos 2023

Babek Enver Memmedhanlı Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 26,25 TL
Yazarı: Enver Memmedhanlı
Çevirmen: Yurtseven Şen

Babek indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Enver Memmedhanlı olan ve Zengin Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Babek eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Babek ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Babek TIKLA PDF İNDİR !

Babek Yazarı Kimdir ?

Babek yazarı Enver Memmedhanlı 'dır. Enver Memmedhanlı yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Babek PDF indir oku

Babek indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Zengin Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Babek TIKLA PDF İNDİR !

Babek TIKLA PDF İNDİR !

Babek; Azerbaycan topraklarının istila edilmesine karşı direniş hareketini başlatan, Bezz kalesinde karargâh kurarak halife ordularıyla yirmi yıldan fazla savaşan, defalarca zafer kazanan, askeri dehâsı, adaleti, teşkilatçılığı ve liderliği ile yüzyıllardır adından söz ettiren bir halk kahramanıdır.

Romanın yazarı Enver Memmedhanlı'nın aynı zamanda senarist olmasından kaynaklı anlatım ve betimlemelerdeki kabiliyeti, yaşanan olayların canlı bir şekilde okuyucunun gözünde canlanmasını sağlamaktadır.

……

Hicri ikinci yüzyılın sonları, miladi dokuzuncu yüzyılın önceleriydi ve burası Murğab çayının kıyısı, kadim Merv şehrinin civarıydı. Bu imaret Horasanlı Ebu Müslim'in geçmişteki köşküydü. Abbasilerin yedinci halifesi Memun burada, kendi ikametgâhında, tek başına kara atlas minderli mesnet üstünde bağdaş kurup, ellerini birbirine taraklayıp karnının üstüne koymuştu ve yol çeken sürmeli gözleri yukarı çevrilmiş, açık avuçlarında sanki gelecek kaderinin sırlı çizgilerini okuyordu.

Nihayet bu gece Merv'den, kaderinin şehrinden ayrılıyor, hilafetin hududunu terk ediyordu. En büyük arzusu içinde kalıyordu. Onu tahta çıkaran Horasan'la vedalaşıyordu. Ve ikinci kez ona meydan okuyan cihan şehri Bağdat'ın üzerine gidiyordu.

(Tanıtım Bülteninden)

Babek TIKLA PDF İNDİR !Babek TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Babek, Enver Memmedhanlı

Yorum Gönder