3 Temmuz 2023

Değişim Yılları Altan Öymen Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 52,44 TL
Yazarı: Altan Öymen
Çevirmen: Altan Öymen

Değişim Yılları indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Altan Öymen olan ve Doğan Kitap yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Değişim Yılları eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Değişim Yılları ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Değişim Yılları TIKLA PDF İNDİR !

Değişim Yılları Yazarı Kimdir ?

Değişim Yılları yazarı Altan Öymen 'dır. Altan Öymen yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Günlük Anı türündedir.

Değişim Yılları PDF indir oku

Değişim Yılları indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Doğan Kitap yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Değişim Yılları TIKLA PDF İNDİR !

Değişim Yılları TIKLA PDF İNDİR !
Altan Öymen, anılarının ilk cildi Bir Dönem Bir Çocuk kitabında, kendi çocukluğuyla birlikte, 1930'lar ve 1940'lar dönemindeki Türkiye'nin ve dünyanın hikayesini anlatmıştı. Bu ikinci kitaptaysa o dönemi izleyen "değişim yılları"nı anlatıyor. 1947,1948,1949,1950, 1951... Yani, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından "Soğuk Savaş"ın başladığı yıllar... "İki bloklu dünya"nın, hatta bir anlamda "iki dünyalı dünya"nın oluştuğu yıllar... Türkiye, o "iki dünya"dan Batı dünyasının içinde yer almaya çalışıyor. O arada, tabii birçok değişime uğruyor. Ekonomide "Yerli malı kullanmalı" sloganlarının yerini "Amerikan malı kullanmalı" ilanları alıyor.
Caddelerden Rus otobüsleri gidiyor, Amerika troleybüsleri geliyor... Ve yirmi yedi yıldan beri ilk iktidar değişikliği... İsmet Paşa'lı yılların ardından Bayar-Menderes dönemi... Ordu dahil, her yerde "değiştirme" operasyonları.. .Türkçe ezan yerine Arapça ezan... Askerimizin yeni görevi, "komünizme karşı" Kore Savaşı... "Susurluk metotları": Sabahattin Ali cinayeti... Nazım Hikmet'in hapisten çıkışı ve "askere alınma" kaygısıyla kaçışı... Sporda ilk büyük olimpiyat zaferimiz; altısı altın on iki madalya... Olimpiyatlarda "ilk kadın atlet"imiz... Krallar ve artistler sosyetesi... Hepsi, Altan Öymen'in kendi "değişim"inin hikayesiyle birlikte, bu kitapta...



Sayfa Sayısı: 672

Baskı Yılı: 2004


Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap Değişim Yılları TIKLA PDF İNDİR !

09.09.2011

Beğendim

Uzun zamandır okuduğum en iyi yakın tarih/anı kitabı özellikle kitabın sonlarında yer alan Kore savaşı ve o savaşa katılan Türk Tugayı hakkında paylaşılan bilgileri çok beğendim.


25.03.2005

5 üzerinden yıldızlı 5

Bence bu kitabı herkes okumalı. Tarihimizde yaşananlardan hepimiz ders çıkarmalıyız ki tekrar aynı hatalar yapılmasın. İnanılmaz güzel bir kitap. Altan Öymen'in gençliğiyle beraber değişen Türkiye'yi yaşıyorsunuz. Çok sürükleyici. Politika, spor, sosyal hayat... her yönüne değinmiş o yılların. Sakın kaçırmayın!


28.11.2004

Okumaya değer

Özellikle Bir Dönem Bir Çocuk kitabinı okuyanlar için söyluyorum; bu kitapta da aynı tad var. Hatta biraz daha fazlası. Artık karşınızda bir genç var. Dünyaya duyarlı bir genç. Mutlaka okuyun derim...

Değişim Yılları TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Günlük Anı
Etiketler; Edebiyat, Türk Günlük Anı, Değişim Yılları, Altan Öymen

Yorum Gönder