9 Haziran 2023

Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü H.E. Bates Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 12,75 TL
Yazarı: H.E. Bates
Çevirmen: Gökçen Ezber

Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı H.E. Bates olan ve Bilge Kültür Sanat yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü TIKLA PDF İNDİR !

Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü Yazarı Kimdir ?

Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü yazarı H.E. Bates 'dır. H.E. Bates yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Edebiyat İnceleme türündedir.

Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü PDF indir oku

Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Bilge Kültür Sanat yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü TIKLA PDF İNDİR !

Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü TIKLA PDF İNDİR !
Kısa öykünün birçok tanımı yapılmıştır ve her zaman yapılmaktadır, yapılmaya çalışılmaktadır. Wells, kısa öyküyü, yarım saat içinde okunabilen kısa bir kurmaca metin olarak tanımlamıştır. Kimi zaman kısa öykünün babası olarak anılan Poe, "tüm kompozisyon içinde, gerek doğrudan, gerek dolaylı biçimde, daha önceden tasarlanmış tek bir sözcük bile bulunmamalıdır," diye belirtmiştir. Çehov'un görüşüne göre de, bir öykünün başlangıcı ya da sonu olmamalıydı. Fakat yazarlara hep şu anımsatmada bulunmuştu: Eğer öykünün başında, duvara asılı bir silahtan söz edilmişse, bu silah eninde sonunda patlatılmalıydı. John Hadfield'in kısa öykü tanımı ise, "uzun olmayan bir öykü" biçimindeydi. Geç Sir Hugh Walpole ise şu saptamada bulunmuştur: "Bir öykü öykü olmalıdır: gerçekleşen olayların bir tutanağı işlevini görmelidir, içinde beklenmeyen gelişmeler barındırmalı, gerilim yaratarak okuru bir düğüme göndermeli ve doyurucu bir çözüm sunmalıdır."



Sayfa Sayısı: 192

Baskı Yılı: 2001


Dili: Türkçe
Yayınevi: Bilge Kültür Sanat Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü TIKLA PDF İNDİR !Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Edebiyat İnceleme
Etiketler; Edebiyat, Edebiyat İnceleme, Yazınsal Bir Tür Olarak Kısa Öykü, H.E. Bates

Yorum Gönder