29 Haziran 2023

Yahya Kemal Eve Dönen Adam Beşir Ayvazoğlu Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 49,4 TL
Yazarı: Beşir Ayvazoğlu
Çevirmen: Beşir Ayvazoğlu

Yahya Kemal Eve Dönen Adam indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Beşir Ayvazoğlu olan ve Kapı Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Yahya Kemal Eve Dönen Adam eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Yahya Kemal Eve Dönen Adam ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Yahya Kemal Eve Dönen Adam TIKLA PDF İNDİR !

Yahya Kemal Eve Dönen Adam Yazarı Kimdir ?

Yahya Kemal Eve Dönen Adam yazarı Beşir Ayvazoğlu 'dır. Beşir Ayvazoğlu yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Biyografi & Oto Biyografi türündedir.

Yahya Kemal Eve Dönen Adam PDF indir oku

Yahya Kemal Eve Dönen Adam indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Kapı Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Yahya Kemal Eve Dönen Adam TIKLA PDF İNDİR !

Yahya Kemal Eve Dönen Adam TIKLA PDF İNDİR !
Çocuk yaşta bir Jön Türk olarak kaçtığı ve dokuz yıl yaşadığı Paris'te siyaset bilimi okuyan ve modern Fransız şiiriyle tanışan Yahya Kemal, Birinci Dünya Savaşı yaklaşırken yeni bir şiir, tarih, vatan ve millet anlayışıyla 'eve döndü ve modern Türk şiirinin doğuşunda etkin bir rol oynadı. Üstlendiği önemli rollerden biri de, 1923 öncesinin yok sayıldığı bir devirde etkili, fakat kavgacı olmayan bir muhalefetle kültürde sürekliliğin önemini vurgulamak olmuştu. Türk tarihinin ve kültürünün bir özeti olarak gördüğü İstanbul'da odaklanan şiiri ve düşüncesi, Osmanlı kültürüyle Cumhuriyet devrinde inşa edilmek istenen kültür arasında köprüler kurarak kimlik krizini aşmaya çalışanlar için sağlam bir tutamak oldu. Arkasında çok az metin bıraktığı halde bu sebeple hâlâ etkilidir ve ölümünün 50. yılı olan 2008 bu sebeple "Yahya Kemal Yılı" ilân edilmiştir. Elinizdeki kitapta, bu önemli şairin hayatına şu veya bu şekilde girmiş kişiler, yani akrabaları, dostları, düşmanları, sevgilileri, sevdiği ve etkilendiği şairler, yazarlar; yaşadığı ve eserlerinde herhangi bir şekilde zikrettiği şehirler, mekânlar; yazdığı gazeteler ve dergiler; kavramlar, temler; alışkanlıkları, zaafları; onun etrafında yaşanan tartışmalar, kavgalar vb hiçbir şey gizlenmeden, alfabetik sırayla ve ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.



Sayfa Sayısı: 610

Baskı Yılı: 2013


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kapı Yayınları Yahya Kemal Eve Dönen Adam TIKLA PDF İNDİR !

27.05.2013

Mükemmel bir kaynak!

Öncelikle Beşir Ayvazoğlu´na ne kadar teşekkür etsek az, zira Yahya Kemal konusunda bu kadar mufassal bir araştırma sanırım daha önce yapılmamıştır. Ansiklopedik biyografi olmasına rağmen insanı sıkmadan, şairin hayatındaki tüm köşe taşlarına nazikçe dokunan eser tabiri caizse Türk edebiyatının da dönemsel bir panoraması niteliğinde. Sadece Yahya Kemal´i degil ama Türk edebiyatını ve özellikle Divan şiirini ilgiyle izleyen herkesin kütüphanesinde mutlaka bulunmalı.

Yahya Kemal Eve Dönen Adam TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Biyografi & Oto Biyografi
Etiketler; Edebiyat, Biyografi & Oto Biyografi, Yahya Kemal Eve Dönen Adam, Beşir Ayvazoğlu

Yorum Gönder