21 Haziran 2023

Tüfekliler Ümit Kaftancıoğlu Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 28,0 TL
Yazarı: Ümit Kaftancıoğlu
Çevirmen: Ümit Kaftancıoğlu

Tüfekliler indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ümit Kaftancıoğlu olan ve Ayrıntı Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, 368 sayfalık Tüfekliler eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Tüfekliler ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Tüfekliler TIKLA PDF İNDİR !

Tüfekliler Yazarı Kimdir ?

Tüfekliler yazarı Ümit Kaftancıoğlu 'dır. Ümit Kaftancıoğlu yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Tüfekliler PDF indir oku

Tüfekliler indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ayrıntı Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, 368 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Tüfekliler TIKLA PDF İNDİR !

Tüfekliler TIKLA PDF İNDİR !

Eserlerinde Köy Enstitülü yıllarının etkisi açıkça hissedilen Kaftancıoğlu'nun Tüfekliler romanı Mardin'in Derik ilçesinde geçer. Hikâyenin merkezinde ülkenin değişik yörelerindeki Köy Enstitülerinden gelen genç öğretmenler yer alır. Derik onlara coğrafyasıyla, Türkçeden çok Kürtçenin konuşulduğu günlük yaşamıyla, insan ilişkileriyle bambaşka bir dünyaymış gibi gelir. Bir tarafı dağ, bir tarafı çölle çevrili bu coğrafyaya "Atatürk Devrimleri" sanki hiç uğramamıştır. Bu- rada devlet tarafından da desteklenen bir ağalık düzeni hüküm sürmektedir. İki büyük aşiretten biri olan Rutanlı aşireti reisi Necimoğlu'nun karşısında çölün kartalı, "Kasrı Kanco" şatosunun reisi Abdürrahim Türk vardır. Her iki taraf da tepeden tırnağa silahlı, elleri tüfeklidir.

Tüfekliler, toplumsal yaşamımızda etkileri hâlâ hissedilen aşiret düzeninin devlet eliyle nasıl yeniden yapılandırıldığını ayrıntılarıyla işleyen, "parası pulluların, sırtı kalın çulluların rejimi"ne yönelik güçlü eleştiriler yönelten çağdaş bir roman.

(Tanıtım Bülteninden)

Tüfekliler TIKLA PDF İNDİR !Tüfekliler TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Tüfekliler, Ümit Kaftancıoğlu

Yorum Gönder