17 Haziran 2023

Shakespeare Sözlüğü Özdemir Nutku Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 28,89 TL
Yazarı: Özdemir Nutku
Çevirmen: Özdemir Nutku

Shakespeare Sözlüğü indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Özdemir Nutku olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Shakespeare Sözlüğü eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Shakespeare Sözlüğü ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Shakespeare Sözlüğü TIKLA PDF İNDİR !

Shakespeare Sözlüğü Yazarı Kimdir ?

Shakespeare Sözlüğü yazarı Özdemir Nutku 'dır. Özdemir Nutku yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Biyografi & Oto Biyografi türündedir.

Shakespeare Sözlüğü PDF indir oku

Shakespeare Sözlüğü indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Shakespeare Sözlüğü TIKLA PDF İNDİR !

Shakespeare Sözlüğü TIKLA PDF İNDİR !
Dünya edebiyatının en önemli tiyatro yazarlarından olan Shakespeare'in yaklaşık 400 yıl önce yazdığı oyunlar günümüzde de ilgiyle okunup hayranlıkla seyredilmektedir. Bu eserleri canlı tutan insanlık hallerini sergilemekteki yetkinlikleri olmakla birlikte, kuşkusuz harikulade diyaloglarıdır. Aşk, tutku ve keder kadar, coşku, neşe ve ironiyi de muazzam bir ahenkle aktaran bu diyalogları değerlendirirken, Modern İngilizce ile Elizabeth Dönemi İngilizcesi arasındaki farkı gözden kaçırmamak büyük bir önem taşır. O dönemde kullanılan deyim, deyiş ve argo sözcükler günümüzde çok farklı anlaşılabilir, bunun yanı sıra sözcüklerin yan anlamlarını kavramakta pek çok zorlukla karşılaşılır.

SHAKESPEARE SÖZLÜĞÜ için yazarın bütün oyunları ve şiirleri taranmış, 20.000'e yakın sözcüğün Türkçe karşılıkları örneklerle verilmiştir. Eser, perde, sahne ve dize numarası belirtilerek okurun örneklere kolayca ulaşabilmesi sağlanmıştır. Eleştirmen, yazar ve çevirmen olarak da önemli yapıtlar ortaya koyan eğitimci ve yönetmen Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun hazırladığı SHAKESPEARE SÖZLÜĞÜ bu alandaki en kapsamlı sözlüktür.



Sayfa Sayısı: 648

Baskı Yılı: 2013


Dili: Türkçe
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

Kategori; Edebiyat
Tür; Biyografi & Oto Biyografi
Etiketler; Edebiyat, Biyografi & Oto Biyografi, Shakespeare Sözlüğü, Özdemir Nutku

Yorum Gönder