8 Haziran 2023

Evvel Zaman Ercan Kesal Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 19,18 TL
Yazarı: Ercan Kesal
Çevirmen: Ercan Kesal

Evvel Zaman indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Ercan Kesal olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Evvel Zaman eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Evvel Zaman ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Evvel Zaman TIKLA PDF İNDİR !

Evvel Zaman Yazarı Kimdir ?

Evvel Zaman yazarı Ercan Kesal 'dır. Ercan Kesal yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türkiye Roman türündedir.

Evvel Zaman PDF indir oku

Evvel Zaman indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Evvel Zaman TIKLA PDF İNDİR !

Evvel Zaman TIKLA PDF İNDİR !

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)

"Her filmin her aşaması, süreçle aynı anda, farkında olarak ya da olmaksızın yaşadığınız bir içsel yolculuğu da içerir. (…) Fakat işin kendisi o kadar öne çıkar ve her şey filmin çekilmesine o kadar tabi kılınır ki, bir süre sonra o işin 'yolculuğunu' gözden kaybeder, aklınızdan çıkarırsınız. Ancak iş bittikten sonra yolculuğun kıymetini fark edersiniz. Çünkü bitmiş bir işin sonunda, yolculuk boyunca yaşanan tüm hayal kırıklıkları, iniş çıkışlar, ümitler, vazgeçişler, kabullenişler ya da itirazlar adeta hiç yaşanmamış gibi unutulmuş ve bir kenara atılmıştır. Ama, 'öğrenmek' denilen şey de budur!"
Bir film güncesi elinizdeki… Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği, 2011'de Cannes Film Festivali Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan Bir Zamanlar Anadolu'da filminin hikâyesi. Akla düştüğü andan itibaren… Hatta daha da gerisinden: Ercan Kesal'ın taşrada genç bir hekim olarak yaşadıklarının, bir film fikrine maya olmasından itibaren… Bir filmi doğuran, onun oluşumuna refakat eden gözlemlerin, düşüncelerin, duyguların, kısacası bir film deneyiminin kaydını tutuyor Ercan Kesal. Bu deneyim içinde filmin ve senaryonun nasıl canlı bir organizma gibi evrildiğini görüyoruz.
Basitçe "kamera arkası" değil; bir filmin seyrüseferi hakkında, film çekme macerası hakkında ve aynı zamanda Anadolu hakkında hevesli bir hikâye.

Evvel Zaman TIKLA PDF İNDİR !

29.06.2020

İlk Elden Deneyim Paylaşımı

Bir söyleşide, akşam evine ya işte çekimler sırasında nerede kalıyorsa oraya vardığında tabir-i caiz ise sürünerek de olsa bu notları yazdığını, yazmaz ise ertesi gün, o günkü yaşanmışlığın tazeliğinin kaybolduğunu söylemişti. İşte o canlılığı ve samimi düşünce zincirini hissetmiştim okurken. Bir sanat eseri üretimi deneyiminin ilk elden kaydını okumak şüphesiz ki mühim bir kazanımdır. Ercan Kesal'ın sinema anlayışını ya da N.B.C. sinemasını sevmese dahi sinemasever olan herkese tereddütsüz tavsiye ederim.


08.12.2019

Anadolu Seyyahı Bir Hekim

Ercan Kesal'ın hekimlik yıllarının ilk döneminin geçtiği İç Anadolu kasabaları onun mesleği ve hayatla kurduğu ilişkide önemli bir yere sahiptir. Kesal'ın mesleğinin inceliklerini, insanlarla hemhal olma çabasını tecrübe ede ede öğrenmesi, aynı zamanda büyük kent olanaklarının uzağında bunu deneyimlemesi sanat hayatına da içten içe yön vermiştir. Evvel Zaman kitabı o yıllarda tanıklık ettiği bir olayın, usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan tarafından sinemaya uyarlamasının tüm aşamalarını anlatan bir eser. Filmin senaryo yazarlarından biri olan Ercan Kesal'ın filmin fikir olarak ilk oluşum günlerinden senaryolaştırılmasını, ardından çekim süreci ve Cannes'a uzanan destansı yolculuğunu kronolojik bir şekilde anlatan, filmle ilgili çok özel hikayeleri paylaştığı kitabı, sinema ve edebiyat meraklıları için bulunmaz bir kaynak. Film tek bir gecede yaşanan adlı bir süreci ele alırken insan psikolojisinin çok farklı yüzlerine kamerasını doğrultuyor. Ercan Kesal da bir nevi hayatı boyunca biriktirdiği deneyimlerini billurlaştırarak kaleme dökmüş, yarattığı insan portreleri ve olaylara yaklaşımı, okuyucu ile çok sıcak bir bağ kurmasını sağlıyor.


13.04.2019

Nuri Bilge ile olan tartışmanız !

Bilge ile tartışmanız ve Yılmaz'ın kolay iletişim kurmasına olan imrenmeniz. Senaryo oluşum sürecinde Bay Kesal'ın bir yerde vazgeçtim, yazmıyorum deyip - ee Ebru akşam bize gelin Nazo size balık yapar demesini satırlarda bekledim. Bitene kadar korkan ya istediğim gibi olmazsa diyen ama bir o kadar da o vazgeçtiğinde pes etmeyip bu filmi çekeceğiz diyen bir ekip bekleyen Kesal. Acaba kast oluşturulurken Olgun Şimşek de sıkıntı olmazsa idi ne olurdu sorusu aklımda, bi de atm sırasında kalp krizi geçiren kişinin sizi telaş içinde arayan yakını (  maziden biri peki kimdi?) Hep yazın bende sizi kıskanayım . Sağlıcakla .

Evvel Zaman TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türkiye Roman
Etiketler; Edebiyat, Roman, Türkiye Roman, Evvel Zaman, Ercan Kesal

Yorum Gönder