8 Haziran 2023

Babil Yaratılış Destanı Enuma Eliş Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 6,5 TL
Yazarı: Enuma Eliş
Çevirmen: Enuma Eliş

Babil Yaratılış Destanı indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Enuma Eliş olan ve İş Bankası Kültür Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Babil Yaratılış Destanı eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Babil Yaratılış Destanı ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Babil Yaratılış Destanı TIKLA PDF İNDİR !

Babil Yaratılış Destanı Yazarı Kimdir ?

Babil Yaratılış Destanı yazarı Enuma Eliş 'dır. Enuma Eliş yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Destan türündedir.

Babil Yaratılış Destanı PDF indir oku

Babil Yaratılış Destanı indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İş Bankası Kültür Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Babil Yaratılış Destanı TIKLA PDF İNDİR !

Babil Yaratılış Destanı TIKLA PDF İNDİR !
Evrenin, dünyanın, kozmik bölgelerin ve insanın yaratılışı, ardından da tüm bunları yaratan Bâbil tanrısı Marduk'un diğer tanrılar tarafından zikredilişini içeren bu destan, Gılgamış Destanı ve Bâbil Hemeroloji Serisi'nden sonra en iyi bilinen Mezopotamya eserleri arasında yer alır. Bu destan okullarda, tapınaklarda, yılın belli günlerinde belli ayinlerde okutulan kutsal bir kitap, edebi bir yapıt aynı zamanda da bir kültür hazinesi olarak Bâbil'de, Bâbil Devleti'nin Tanrı Marduk'u temel alan dini, kültürel ve siyasi mirası sayesinde de tüm Mezopotamya'da büyük saygı görmüştür. Bâbilceden Türkçeye ilk kez çevrilen Bâbil Yaratılış Destanı Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi'nde.
(Tanıtım Bülteninden)


İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 104

Baskı Yılı: 2016


Ciltli:

Sayfa Sayısı: 104

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları Babil Yaratılış Destanı TIKLA PDF İNDİR !

05.11.2020

yaratılış destanı

merak ediyorum bakalım nasıl bir kitap

Babil Yaratılış Destanı TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Destan
Etiketler; Edebiyat, Destan, Babil Yaratılış Destanı, Enuma Eliş

Yorum Gönder