6 Haziran 2023

Atlas Jorge Luis Borges Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 16,25 TL
Yazarı: Jorge Luis Borges
Çevirmen: Celal Üster

Atlas indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Jorge Luis Borges olan ve İletişim Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Atlas eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Atlas ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Atlas TIKLA PDF İNDİR !

Atlas Yazarı Kimdir ?

Atlas yazarı Jorge Luis Borges 'dır. Jorge Luis Borges yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Atlas PDF indir oku

Atlas indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. İletişim Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Atlas TIKLA PDF İNDİR !

Atlas TIKLA PDF İNDİR !
Atlas, Borges'in dünyanın farklı şehirlerine yaptığı gezilerde biriktirdiği anıları, gözlemleri ve düşleri harmanlayan benzersiz bir metin.

Atlas, Jorge Luis Borges'in tüm kitaplarından farklı bir kitap. Borges ile eşi María Kodama'nın, dünyanın dört bir köşesinde benzersiz sesleri, dilleri, alacakaranlıkları, kentleri, bahçeleri, insanları keşfedişlerinin seyri içinde ortaya çıkan bir atlas. Havasını içlerine çektikleri İstanbul, Venedik, Atina, Cenevre, Roma, Paris ve Madrid gibi şehirlerin görüntüleriyle Borges'in metinlerinin bir harmanı. Atlas, söz ile imgenin Borges'çe buluşması. Yeryüzünün ruhundan doğmuş düşlerin, zamanın örgüsünde buluşması. Sarp dağlar, duru denizler, büyülü adalar arasında bir yazınsal çağrışımlar yolculuğu. Borges´le birlikte, zamanın dışında bir zamana açılmak ve evrenin dilini öğrenmek isteyen okur için bulunmaz bir yolculuk daveti.

"Bilinmeyeni keşfetmek, yalnızca Sinbad ya da Kopernik'e vergi değil. Her insan bir kâşiftir."
-Jorge Luis Borges-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 147

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık Atlas TIKLA PDF İNDİR !

04.05.2019

keyifli

Fotoğraflar, şehirler, insanlara dair izlenimlerden oluşan kitap bir Şairin(Borges kendisini böyle tanımlıyor) beslendiği damarları göz önüne seriyor. Şair doğmadan birkaç yıl öncesinden başlayan ve ölümüne dek gerçekleşen olaylar, şairin hayatı ile paralel giden bir kronoloji şeklinde kitabın ilk bölümünde yer alıyor. Özelikle Borges'in etkilendiği yazarların eserlerine ilişkin notlar da yine bu bölümde. Atlastan bir yer seçip orayı duyumlamaya giden Borges ve yoldaşı Maria çektikleri fotoğraflarla bu kitabı siyah beyaz renklendirmişler. Hem edebiyata hem fotoğrafa ilgi duyanlar için, gezi yazısından çok daha edebi bir eser.Borges gezdiği yerleri gördüğü karşılaşmaları kelimeler vasıtasıyla ard arda sıralamış. Yaratan zihin karşılaştığı şeyi kendi gerçekliğinde yaratır ya, Borges'inki de tam olarak böyle. İstanbul'a gelip bir şehrin hak etmediği yargılar üzerine yazdıkları buna güzel bir örnektir. Benim fotoğraf, deneme, gezi yazısı biçimlerime özgün katkılar sağlayan Atlas, iyi ki okumuşum dediğim kitaplar rafında yerini aldı.

Atlas TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Atlas, Jorge Luis Borges

Yorum Gönder