15 Haziran 2023

Asmalımescit 74 Fikret Adil Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,07 TL
Yazarı: Fikret Adil
Çevirmen: Fikret Adil

Asmalımescit 74 indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Fikret Adil olan ve Sel Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Asmalımescit 74 eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Asmalımescit 74 ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Asmalımescit 74 TIKLA PDF İNDİR !

Asmalımescit 74 Yazarı Kimdir ?

Asmalımescit 74 yazarı Fikret Adil 'dır. Fikret Adil yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Anlatı türündedir.

Asmalımescit 74 PDF indir oku

Asmalımescit 74 indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Sel Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Asmalımescit 74 TIKLA PDF İNDİR !

Asmalımescit 74 TIKLA PDF İNDİR !
Geçen yüzyılın başında İstanbul'da doğup büyüyen Fikret Adil, "bohem" kavramının içini gerçek anlamda dolduran bir yaşam sürmüştür. Üstelik bunları yazıya dökmesiyle yalnızca bir "Fikret Adil Kitaplığı" oluşturmakla kalmaz gayri resmi bir İstanbul tarihini de kayıt altına alır.

Birçok sanatçı, edebiyatçı, ressam, aktör, gazetecinin yakın dostu; yetiştirilişi ve alışkanlıklarıyla seçkin bir İstanbullu olmasına rağmen dönemin normlarının dışına çıkıp kural tanımazlığıyla öncü bir "sanatçı portresi" oluşturan Adil'in Asmalımescit 74'ü, İstanbul'un kültür-sanat ve eğlence geçmişinin bir dökümü...

"Macera peşinde vatanını bırakan, hudut dışına atılan, yayan devri âleme çıkan ecnebiler ve barlarda çalışan bütün artistler Asmalımesçit'te otururlar.

Dünyanın her köşesinden gelmiş, ekserisinin milliyetleri ancak pasaportlarında -eğer varsa- yazılı bu insanların etrafında, gene ecnebi, fakat en aşağı yirmi yıldır Asmalımescit'te yerleşmiş bir grup daha vardır. Bunlar artist acenteciliği, tefecilik, pansiyonculuk ve tellâllıkla geçinirler, her lisanı konuşurlar, hiçbirisini okuyup yazamazlar, Türkçe imzalarını atmayı bilirler ve zabıtadan tanıdıkları çoktur."
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 135

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Sel Yayıncılık Asmalımescit 74 TIKLA PDF İNDİR !

30.11.2015

Bohem Hayatı

Dönemin (1933) Türkiye´sindeki bohem yaşamını çok güzel anlatan bir kitap. Hikayenin ÿ"roman a clefÿ" olduğuna inanılır. Yani aslında yazarın 74 numaralı apartmanda yaşandığını anlattığı hikayelerin gerçekte 47 numaralı apartmanda yaşandığı düşünülmektedir.

Asmalımescit 74 TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Anlatı
Etiketler; Edebiyat, Anlatı, Asmalımescit 74, Fikret Adil

Yorum Gönder