22 Nisan 2023

Kastamonu'da Eşkıyalık Fahri Maden Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 22,5 TL
Yazarı: Fahri Maden
Çevirmen: Fahri Maden

Kastamonu'da Eşkıyalık indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Fahri Maden olan ve Kitabevi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Kastamonu'da Eşkıyalık eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Kastamonu'da Eşkıyalık ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Kastamonu'da Eşkıyalık TIKLA PDF İNDİR !

Kastamonu'da Eşkıyalık Yazarı Kimdir ?

Kastamonu'da Eşkıyalık yazarı Fahri Maden 'dır. Fahri Maden yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Biyografi & Oto Biyografi türündedir.

Kastamonu'da Eşkıyalık PDF indir oku

Kastamonu'da Eşkıyalık indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Kitabevi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Kastamonu'da Eşkıyalık TIKLA PDF İNDİR !

Kastamonu'da Eşkıyalık TIKLA PDF İNDİR !

Kastamonu büyük tarihi devirler geçirmiş bir memlekettir. Türk idaresine alındığı ilk dönemlerde yaşanan Türkmen isyanı dışında bölge uzun süre huzurlu ve müreffeh bir bölgedir. Bu huzur 16. ve 17. yüzyılda Suhte ve Celali hadiseleriyle, 18. yüzyılda mültezimler, ayanlar, Yeniçeriler ve yol kesen eşkıyalarca bozulmuştur.

XIX. yüzyılın başlarında ise Mısır'da ortaya çıkan Mehmet Ali Paşa isyanı Kastamonu'da Tahmiscioğlu olayı ile kendini göstermiştir. Nitekim 20. yüzyılın başlarına kadar sükûnet hâkim olan şehirden 1906'da vergi isyanı çıkmıştır. Birinci Dünya Savaşı ve Milli Mücadele yıllarında ise bölgede başta Eğri Ahmet ve Dayıoğlu olmak üzere yüzden fazla eşkıyalık olayı ile karşılaşılmıştır.

Kastamonu'nun Türk Dünyası Kültür Başkent'i ilan edildiği 2018 yılında Kastamonu'da Eşkıyalık adlı bu eser, Türk hâkimiyeti boyunca Kastamonu'da meydana gelen eşkıyalık hadiselerinin izini sürmektedir.

(Tanıtım Bülteninden)

Kastamonu'da Eşkıyalık TIKLA PDF İNDİR !Kastamonu'da Eşkıyalık TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Biyografi & Oto Biyografi
Etiketler; Edebiyat, Biyografi & Oto Biyografi, Kastamonu'da Eşkıyalık, Fahri Maden

Yorum Gönder