4 Mart 2023

Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç Cafer Vayni Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 12,65 TL
Yazarı: Cafer Vayni
Çevirmen: Sevil Şener

Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Cafer Vayni olan ve Yediveren Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç TIKLA PDF İNDİR !

Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç Yazarı Kimdir ?

Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç yazarı Cafer Vayni 'dır. Cafer Vayni yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Deneme/Yazın türündedir.

Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç PDF indir oku

Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yediveren Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç TIKLA PDF İNDİR !

Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç TIKLA PDF İNDİR !
Batı'yı birçok Batılı düşünürden daha iyi tanıyan, aynı şekilde Doğu'yu da çok iyi bilen Cemil Meriç, düşünce dünyalarında Mevlana'nın pergel metaforu misali bulut gibi uçmuş fakat hiçbir düşünceye hapsolmamıştır. Batı, Yunan, Roma, Rus, Hint…düşünce semalarında dolaşırken derdi "Muhteşem bir maziyi daha muhteşem bir istikbale bağlayan, kelimeden, sevgiden bir köprü" olmak yani çağdaş bir Türk düşüncesi terkibi oluşturmaktır. Amacı "idrakimize vurulan zincirleri kırmak, yalanları yok etmek, Türk insanını Türk insanından ayıran bütün duvarları yıkmaktır". Türk aydınının ideolojilerin kölesi olduğu 1970'li yıllarda "İzm'ler idraklerimize giydirilen deli gömlekleri. İtibarları menşe'lerinden geliyor. Hepsi de Avrupalı" diyecek kadar cesur ve dürüsttür. Dolayısıyla Cemil Meriç'i Türk düşünce hayatının özgün ve haysiyetli vicdanı olarak nitelendirmek mümkündür…
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 264

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yediveren Yayınları Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç TIKLA PDF İNDİR !Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Deneme/Yazın
Etiketler; Edebiyat, Deneme/Yazın, Türk Düşüncesinin Vicdanı Cemil Meriç, Cafer Vayni

Yorum Gönder