21 Mart 2023

Kuru Otların Kokusu Giorgio Bassani Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 5,41 TL
Yazarı: Giorgio Bassani
Çevirmen: Yelda Gürlek

Kuru Otların Kokusu indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Giorgio Bassani olan ve Yapı Kredi Yayınları yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Kuru Otların Kokusu eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Kuru Otların Kokusu ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Kuru Otların Kokusu TIKLA PDF İNDİR !

Kuru Otların Kokusu Yazarı Kimdir ?

Kuru Otların Kokusu yazarı Giorgio Bassani 'dır. Giorgio Bassani yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Bilim Kurgu türündedir.

Kuru Otların Kokusu PDF indir oku

Kuru Otların Kokusu indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Yapı Kredi Yayınları yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Kuru Otların Kokusu TIKLA PDF İNDİR !

Kuru Otların Kokusu TIKLA PDF İNDİR !

Kuru Otların Kokusu, Giorgio Bassani'nin edebiyatının kökenlerini besleyen şehri Ferrara'yı ve Yahudi cemaatinin varlık koşullarını anlattığı Ferrara kitaplarının sonuncusu.

Giorgio Bassani zamanının diğer yazarlarından farklı olarak Yeni Gerçekçi tavırdan uzak kaldı. Yapıtları faşist diktatörlüğe, savaşa ve Direniş'e, savaş sonrasının yeni bir toplumsal ahlak oluşturma umutlarına ve bu umutların çöküşüne tanık olunan İtalya'sındaki tarihî süreçte ortaya çıktı. Yazdıklarında yalnızlık ve dışlanmışlık duygularını, dahil olduğu burjuva sınıfının politik yetersizliğini, Yahudi ırkından olmanın getirdiği acıları vurguladı.

Bassani'deki boşluk duygusu, geçmişle bağlantı kopukluğundan kaynaklanan bir kimlik eksikliğinin dışavurumudur. Yazar için geçmişe dönüş, hayatını kesintiye uğradığı yerden tekrar başlatıp sürdürme gereksinimidir.

Geçmiş ölmedi –aynı anlatım örgüsü kendince iddia ediyordu–, asla ölmez. Tam tersine uzaklaşır, anbean. Geçmişi telafi etmek, o halde mümkündür. O halde uzamaya anbean devam eden türde bir koridorda ilerlemek gerekir, tabii gerçekten telafi etmek isteniyorsa. Orada, geçmişin sonunda, koridorun karanlık duvarlarının güneşle buluştuğu noktada, yaşam, bir zamanlar olduğu gibi, canlı, kıpır kıpır, ilk yaratıldığı haliyle durmaktadır. O halde ölümsüz müdür? Ölümsüzdür. Ve bununla beraber hep daha uçarı, hep daha ulaşılmaz, yeniden ele geçirilmeye hep daha gönülsüz.

(Tanıtım Bülteninden)

Editör: Filiz Özdem

Kuru Otların Kokusu TIKLA PDF İNDİR !Kuru Otların Kokusu TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Bilim Kurgu
Etiketler; Edebiyat, Roman, Bilim Kurgu, Kuru Otların Kokusu, Giorgio Bassani

Yorum Gönder