28 Ocak 2023

Yeter Kan Akmasın Bayram Yaşlı Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 9,6 TL
Yazarı: Bayram Yaşlı
Çevirmen: Bayram Yaşlı

Yeter Kan Akmasın indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Bayram Yaşlı olan ve Alfa Yayıncılık yayınevinin yayınlamış olduğu, sayfalık Yeter Kan Akmasın eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Yeter Kan Akmasın ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Yeter Kan Akmasın TIKLA PDF İNDİR !

Yeter Kan Akmasın Yazarı Kimdir ?

Yeter Kan Akmasın yazarı Bayram Yaşlı 'dır. Bayram Yaşlı yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Türk Günlük Anı türündedir.

Yeter Kan Akmasın PDF indir oku

Yeter Kan Akmasın indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Alfa Yayıncılık yayınevi tarafından yayınlanan, sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Yeter Kan Akmasın TIKLA PDF İNDİR !

Yeter Kan Akmasın TIKLA PDF İNDİR !
Mardin Olaylarıyla Tekrar Gündeme Gelen
Töreyi ve Yöreyi İlk Ağızdan Anlatan Kitap…
Sait Şanlı, on dört yaşında kan davasıyla tanıştı. Sonra kendini barışa adadı.

"Bu halk ateşe konulan çelik gibi. Nasıl ki çelik, ateşten çıkartıldıktan kısa bir süre sonra soğursa, bu halk da öyle. Kızdığı zaman mümkünü yok önünü kesemezsin. Adamı kesecek, vuracak, kızı kaçıracak, silahını alıp dağa çıkacak. Ne oluyor, adam ölüyor, namus lekeleniyor, koyun gidiyor. Aradan yıllar geçiyor, ama bu kızgınlık geçmiyor." Kan davası, içi boşaltılan onur ve namus gibi kavramlara sırtını dayamıştır. Aslında ait olmadığı bir yüzyıla arkaik zamanlardan gelmiş bir davetsiz misafir gibi hayâsızca bir köşeye çekilmiş, insanların ölmesini ve öldürmesini seyrediyor. Suratına taktığı töre maskesi ise belki de bu ilkel geleneğin kana buladığı suratları gizlemenin tek yolu. işsizliğin kol gezdiği, insanların canından bezdiği bir coğrafyada, adamın biri Kaf Dağı'nın arkasındaki sorunları çözmeye, kan davalarını sonlandırmaya, aileleri barıştırmaya, gençlerin mutluluğuna aracı olmaya çalışıyor. Kendisi de töre kurbanı olan ve bu cehaleti kırmak için sonsuz emek gösteren Sait Şanlı'nin her bir hikâyesini okurken bu insanlık dramının mağdurlarının çığlıklarını duyacaksınız.



Sayfa Sayısı: 240

Baskı Yılı: 2009


Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık Yeter Kan Akmasın TIKLA PDF İNDİR !Yeter Kan Akmasın TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Türk Günlük Anı
Etiketler; Edebiyat, Türk Günlük Anı, Yeter Kan Akmasın, Bayram Yaşlı

Yorum Gönder