14 Ocak 2023

Masal-Dünya Klasikleri Johann Wolfgang Von Goethe Ücretsiz PDF E-Kitap indir oku


Fiyatı: 18,9 TL
Yazarı: Johann Wolfgang Von Goethe
Çevirmen: Senail Özkan

Masal-Dünya Klasikleri indirmek veya okumak için sitemize hoşgeldiniz. Sizlere yazarı Johann Wolfgang Von Goethe olan ve Ötüken Neşriyat yayınevinin yayınlamış olduğu, 87 sayfalık Masal-Dünya Klasikleri eseri hakkında PDF paylaşımı yaptık. Bu eser Edebiyat kategorisinde yer almaktadır. Masal-Dünya Klasikleri ücretsiz PDF indirmek veya okumak için yukarıda veya aşağıdaki butonlara tıklayarak indirip okuyabilirsiniz.
Masal-Dünya Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

Masal-Dünya Klasikleri Yazarı Kimdir ?

Masal-Dünya Klasikleri yazarı Johann Wolfgang Von Goethe 'dır. Johann Wolfgang Von Goethe yazdığı bu eserle ödül almamıştır. Bu eser Edebiyat kategorisinde olup, Dünya Klasik türündedir.

Masal-Dünya Klasikleri PDF indir oku

Masal-Dünya Klasikleri indirmek için yazımızdaki butonları kullanmanız yeterli. Ötüken Neşriyat yayınevi tarafından yayınlanan, 87 sayfalık esere butonlardan ulaşın.
Masal-Dünya Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

Masal-Dünya Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

Masal, Alman romantiklerin sığındıkları muhayyel bir vatandır. Goethe içinse hakikate götüren sağlam bir köprüdür.Goethe'nin burada tercümesini sunduğumuz Masal'ı, harikulâde bir hayal oyunu, şairane bir fantezidir; fakat aynı zamanda fevkalâde edebî ve son derece önemli bir metindir; aynı zamanda şiir ve edebiyatın misyonu ve mahiyeti hakkında poetik bir konuşmadır.Bu Masal'da Goethe örtülü olarak kendini ifşa etmektedir. Masal'da elinde küçük bir lamba tutan ihtiyar, esasen Goethe'nin bizzat kendisidir ve lambasının yani bilgeliğinin, bütün taşları altına, bütün tahtaları gümüşe, ölü hayvanları mücevhere dönüştürmek gibi harikulâde bir özelliği vardır.
Tıpkı Masal'daki yeşil yılan gibi, Goethe de dört sırra vakıftır; bu dört sır marifetiyle sanat eseri vücut bulur: Işık, sohbet, tabiatı derinlemesine temaşa ile sırlarını okuma ve aşk; tahakküm etmeyen ama eğiten ve oluşturan aşk.

Masal, şairler prensinin güzellik, insanlık, fedakârlık, fânilik, aşk, ölüm ve ölüm ötesi hakkındaki düşüncelerini ihtiva eden bir fikirler hazinesidir.

Her okuyucu Masal'ı okurken sadece kendi yorumlarını oluşturmakla kalmayacak, aynı zamanda bu edebî metinde sayısız fikir ve imalar keşfedecektir.

İster çocuk, ister genç ve isterse yaşlı olsun, her okuyucun kendini bu Masal'ın büyüsüne bırakması en meşru hakkıdır.

(Tanıtım Bülteninden)

Masal-Dünya Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !Masal-Dünya Klasikleri TIKLA PDF İNDİR !

Kategori; Edebiyat
Tür; Dünya Klasik
Etiketler; Edebiyat, Roman, Dünya Klasik, Masal-Dünya Klasikleri, Johann Wolfgang Von Goethe

Yorum Gönder